Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно 3 полезни приложения на Кока-Кола, които ще ви помогнат в домакинството

3 полезни приложения на Кока-Кола, които ще ви помогнат в домакинството

3 полезни приложения на Кока-Кола, които ще ви помогнат в домакинството  - изображение
Случвало ли ви се е да се чудите как да махнете дъвката, досадно полепна по кичура коса, как да изчистите упоритите мазни петна по съдовете или пък да прогоните миризмата на бензин от дрехите си? Не е нужно да разваляте линията на прическата си, да купувате скъпи миещи и перилни препарати, а просто използвайте обикновена Кока-Кола.
 
  • За да почистите дъвката от косата си, не е нужно да режете проблемния кичур, а просто го потопете в кола. Изчакайте така няколко минути, след което дъвката ще се изчисти по-лесно. Същият трик може да приложите и когато искате да премахнете дъвка от дрехата си. Налейте малко кола върху нея, оставете за няколко минути и след това внимателно я изстържете с помощта на тъп нож.

  • Колата съдържа вещества, които ефективно разтварят мазнините по съдовете и кухненските повърхности. Просто покрийте проблемните места с напитката, оставете за няколко часа, и след това ги измийте както обикновено.

  • Ако дрехите ви са поели миризмата на бензин или газ, накиснете ги в смес от Кока–Кола и вода в съотношение 1: 1, преди да ги изперете. Но не добавяйте  напитката към пералната машина.

Източници: www.emlii.com, brightside.me

Още по темата:

4.3, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияЗдравни съветиЛюбопитноРецептиЛайфстайл