Начало Съвети Околна среда и бит За дома 5 страхотни идеи за украса на празничната маса

5 страхотни идеи за украса на празничната маса

5 страхотни идеи за украса на празничната маса - изображение

С наближаване на коледните празници всички се подготвяме за това специално време от годината, което можем да прекараме в компанията на най-близките хора. Залавяме се с украсяване на елхата, търсене на подаръци и приготвяне на коледни специалитети. А за да внесете още щипка празнично настроение, ви предлагаме няколко оригинални идеи за декорация на споделената маса.

1. Запалени свещи

Пламъкът на празничните свещи безспорно създава чудесна атмосфера. Ако искате да проявите повече въображение, можете сами да си направите интересен свещник с декорация.

  • Вземете няколко празни бурканчета и поставете цветна панделка или канап около гърлото. Вътре сложете свещ и допълнете с пълнеж по избор (захар, шишарки, зелени клончета, топки). Освен това може да изрежете малки елхи от филц или картон и да ги наредите от външната страна на няколко по-големи чаши.
  • Ако имате добре изглеждащи шишета, декорирайте с празнични панделки и клончета, а отгоре запалете тънки свещи.

Свещници

2. Табелка -подарък

Изненадайте гостите, като означите местата с коледни топки, към които са закачени имената им. По този начин за всеки ще остане малък спомен от споделения празник. Също така може да използвате маркер или лак за нокти, за да надпишете имената им, а след това да закачите топките на елхата.

Табелки за гости

3. Празнични салфетки

В магазините вече се продават много коледни салфетки, затова ви предлагаме да вдигнем нивото с нещо по-артистично. Използвайте стилна панделка, за да хванете салфетката през средата, а към нея прибавите детайл като клонче, звънче или коледна играчка.

Декорация за салфетки

4. Забавни чаши

Пълните чаши са задължителни за веселата коледна трапеза. А ако искате да ги направите по-разнообразни и лесно разпознаваеми, добавете различни коледни мотиви. Изрежете няколко коледни шапки и рогца за украса на високите чаши.

Коледни чаши

5. Малка елха

За още празнично настроение, прибавете ръчно изработено коледно дръвче. Лесно е сами да го сглобите, като използвате триъгълник от цветна хaртия и дървено шишче. Също така може да направите хартиена фунийка и да декорирате с топки или малък гирлянд.

Ръчноизработена елга

Пожелаваме ви весело прекарване на празниците!

 

Редактор: Гергана Стоева
Източници: goodhousekeeping.com / womansday.com
Снимки: static.travaux.com / goodhousekeeping.com / womansday.com
creativecakefactory.com / liveinstyle.com /

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноБотаникаПсихологияНовиниСоциални грижи