Начало Съвети Околна среда и бит Спорт и свободно време 6 начина да се предпазим от облъчването на смартфоните

6 начина да се предпазим от облъчването на смартфоните

6 начина да се предпазим от облъчването на смартфоните - изображение

Мобилните технологии се развиват все повече и вече са свързани не само с разговорите, но и с много други сфери от живота ни. Трудно е да си представим ежедневието без телефон на разположение, но тези полезни устройства не са толкова безобидни.

Нашите безжични телефони излъчват електромагнитна радиация, която може да се отрази на здравословното ни състояние. Тези електронни вълни смущават функциите на някои системи и могат да се повлияят качеството на съня, имунитета, хормоналния баланс и процесите на възстановяване. А освен това някои учени твърдят, че те имат канцерогенен ефект и да могат да се отразят неблагоприятно при хронични заболявания.

Дори когато не говорим, телефоните продължават да излъчва вълни. Понеже не можем да се откажем напълно от използването им, ви предлагаме 6 идеи, с които да намалим вредното им въздействие върху здравето.

Дръжте на разстояние

1. Дръжте на разстояние

На пазара се предлагат много видове калъфи за телефон, които „практично“ го държат пред гърдите или на колана. Това никак не е добра идея, защото по този начин устройството се намира точно до най-важните ви органи. Ако го носите така, го включвайте на самолетен режим, а най-добре е да го оставите в чантата.

2. Говорете на високоговорител

Понякога разговорите изискват телефонът да остане залепен за ухото ви в продължение на доста дълго време. Така излагате важни и чувствителни органи, намиращи се в главата, на неговата радиация. По-добре пуснете на спийкър или говорете със слушалките.

Използвайте високоговорител

3. Използвайте защитно средство

Вече могат да се намерят различни приспособления, които се поставят на телефона за ограничаване на радиацията му. Целта им е да блокират част от вредните вълни, но е важно да намерите сигурна марка, защото съществуват фалшификати. Търсете блокиращо средство с оптимална способност за абсорбиране.

4. Включете самолетния режим

Когато спите или давате телефона си на дете, по-добре изключвайте обхвата. Така намалявате излъчваната радиация. Освен това в спалнята е препоръчително апаратът да не е на нощното шкафче до главата ви, а на определено разстояние от вас.

Поддържайте дистанцията

5. Поддържайте дистанция

Удобно е да си пишем с приятели и да сърфираме, докато телефонът стои в скута ни. Но е препоръчително да обърнем внимание на този навик и да се опитваме да го държим на 30-40 сантиметра разстояние от тялото си. Например, пробвайте да поставяте ръцете си върху масата.

6. Търсете добър обхват

Когато телефонът е с пълен обхват, се излъчват по-слаби вълни, отколкото когато връзката е проблемна. При малко черти, потърсете място за говорене с оптимален обхват.

Добър обхват

Редактор: Гергана Стоева
Източници: naturallysavvy.com
Снимки: freepik.com

 

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниСнимкиЛюбопитноИсторияАнкетиАлт. медицинаЛеченияБотаника