Начало Съвети 6 неща, които може да направите в гофретник

6 неща, които може да направите в гофретник

6 неща, които може да направите в гофретник - изображение

Вероятно през повечето време гофретникът ви събира прах в някой шкаф и се използва само 1-2 пъти в месеца. А знаете ли колко много неща можете да приготвите с него? Няма нужда от допълнителни съдове, дълго чакане или стоене пред фурната.

Представяме ви 6 изненадващи приложения на гофретника, с които бързо и лесно може да си направите страхотни домашни специалитети.

1. Омлет
С гофретник може да приготвите чудесен омлет. Направете смес, като разбиете 2-3 яйца, а по желание може добавите малко сирене, чушки, месо или лук. Овкусете със сол и пипер, а повърхността на фритюрника напръскайте с готварски спрей против залепване. Излейте сместа с яйцата и извадете омлета след 2-3 минути.

  • Ако не разполагате с противозалепващ спрей, направете разтвор от зехтин и вода в съотношение 1:5.

Омлет2. Брауни
Спокойно може да изпечете в гофретника тестото от любимата рецепта за брауни. Какаовите „гофрети” се комбинират добре със сладолед, сладко или пудра захар. Ако не разполагате с рецепта за брауни тесто, опитайте със следните продукти:

  • 2/3 чаша брашно, 1/4 чаша какао, 1/4 чаена лъжица бакпулвер, 1/4 чаена лъжица сол, 1/3 чаша кафява захар, 6 супени лъжици масло (може кокосово), 80 грама тъмен шоколад, натрошени ядки по желание
  • Преди да печете напръскайте с малко спрей против залепване.

Брауни3. Филийки

В гофретник можете да приготвите пържени филийки или вкусен препечен чийзбургер.

  • Използвайте хляб на филийки и смес от 3-4 яйца, 3/4 чаша прясно мляко и подправки по избор. Потопете всяка филийка от двете страни, поставете в гофретника и печете до получаване на хрупкава златиста обвивка.
  • За чийзбургера вземете питки или използвайте 2 филийки хляб. По средата поставете сирене по избор, малко месо и зеленчуци. Отвън може да намажете с масло.

Тост

4. Кесадия
За този популярен мексикански специалитет са ви необходими няколко питки тортила и готова плънка от бъркани яйца, месо (бекон, салам или пилешко), сирене и малко лук или други зеленчуци. Напръскайте със спрей против залепване (зехтин и вода), сгънете тортилата на две и поставете плънката. Печете няколко минути.

Кесадия

5. Бутерки
Вземете обикновено бутер тесто и разрежете на малки правоъгълници. Може да ги поставите директно в гофретника, а като са готови, добавете пудра захар или сладко. Ако слагате плънка, между 2 бутер листа поставете сладко, сирене или шоколад.

Бутерки

6. Печена ябълка
Нарежете ябълката хоризонтално, а получените кръгчета поръсете с малко кафява захар или канела. Наредете ги в гофретника и оставете за около 2 минути.

Ябълка

Редактор: Гергана Стоева
Източници: betterhousekeeper.com / onegoodthingbyjillee.com
Снимки: onegoodthingbyjillee.com / betterhousekeeper.com / chicacircle.com
eatcakefordinner.com / minasjourney.com / myfussyeaters.com / slimmingeats.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

РецептиЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияХранене при...ИнтервютаЛайфстайлСнимкиСпортФизиологияНовиниАлт. медицинаЛеченияТестовеДиети