Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести 6 симптома на инфаркт, които засягат само жените

6 симптома на инфаркт, които засягат само жените

6 симптома на инфаркт, които засягат само жените - изображение

Инфарктът е една от основните причини за преждевременна смърт в съвременния свят. За съжаление, това заболяване остава скрито от повечето хора. Въпреки това, точно преди да се случи най-лошото, тялото ни изпраща сигнали, които не трябва да игнорираме. Ние вече сме описали общите симптоми при инфаркт. Оказва се, че те се появяват по различен начин при мъжете и жените. Това са 6 признака, които всяка жена трябва да знае, за да държи това заболяване възможно най-далеч от себе си.

1. Болка в гърба, врата, челюстта и ръцете.


Тези знаци могат да бъдат доста объркващи, тъй като сърдечния удар се свързва главно с болка в гърдите или лявата ръка, а не във врата и челюстта. Болката може да бъде прогресивна, остра или внезапна. Тя дори може да ви събуди посред нощ. Ето защо е най-добре да се консултирате с лекар веднага, след като забележите някои необичайни симптоми.

2. Остра стомашна болка, гадене.
Някои сигнали за приближаващ инфаркт могат да бъда объркани с признаци на отравяне, грип или тежки киселини в стомаха. Понякога жените изпитват напрежение в коремната област, което според техните описания се сравнява със "слон, седнал върху стомаха".

3. Студена пот.
Студената пот е друг често срещан симптом сред жените. Изглежда, че тя може да бъде свързана по някакъв начин със стреса. Въпреки това, ако не сте имали подобни симптоми преди, е най-добре да посетите специалист.

4. Недостиг на въздух и световъртеж.


Дихателните проблеми без видима причина предвещават сърдечен удар, особено ако вървят заедно с още един симптом. Жените, които са оцелели, твърдят, че са се чувствали сякаш са на маратон, макар и да не се движат.

5. Повишена умора.
Ако дори след дълга почивка усещате умора и не може да извършите прости дейности (например да си вземете вана), това е тревожен сигнал и повод да обърнете повече внимание на състоянието на вашата сърдечно-съдова система.

6. Напрежение и болка в гърдите.
Болка, дискомфорт, натиск и напрежение в гърдите - всички тези симптоми се появяват, независимо от пола. И все пак, някои жени изпитват болка не от лявата страна на гърдите, а в цялата област. Ако болката или напрежението не изчезва в рамките на няколко минути, веднага се свържете с лекар.

Забележка: Тези знаци не са гаранция за ранен инфаркт. Въпреки това, тяхната комбинация, както и честа поява на еднакви симптоми, е достатъчно основание да се консултирате със специалист. Своевременната медицинска помощ може да спаси живот. Пазете се!

Източник: www.brightside.me
Снимки: www.rd.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПатологияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиВидеоАлтернативна медицинаИсторияМедицински изследванияКлинични пътекиЛайфстайлЛеченияАнкетиЗдравни проблемиБотаникаСпорт