Начало Съвети Здраво тяло За детето 7 очевидни признака, които показват, че детето ви се нуждае от лекар

7 очевидни признака, които показват, че детето ви се нуждае от лекар

7 очевидни признака, които показват, че детето ви се нуждае от лекар - изображение

Детското заболяване е неприятно преживяване за всеки един родител. Много от проблемите могат да бъдат избегнати, стига симптомите да се разпознаят навреме. Представяме ви 7 важни признака за влошено детско здраве, които не бива да бъдат пренебрегнати.

1. Разрастване на бенки.

Ако забележите поява на петно, което е асиметрично, неравномерно на цвят и голямо (повече от 6 милиметра) или разрастване на съществуваща бенка по тялото, незабавно заведете вашето дете на лекар.

2. Косопад.

Вероятно източникът на този проблем се крие в тялото. Косопадът може да бъде причинен от липса на витамини. За да разберете истинската причина, е най-добре да посетите лекар.

3. Смяна на настроение и поведение.

Внезапното намаляване на апетита, проблемите със съня или обездвижването са важни причини, поради които трябва да се обърнете към лекар.

4. Увеличен размер на главата.

Фонтанелата е нещо напълно нормално за бебетата. С времето тя се затваря, но не трябва да расте. Ако това се случи, то може да бъде признак за дадено заболяване.

5. Намален слух.

Ако детето не реагира на молбите и не отговаря, дори когато го назовавате по име, то вероятно има проблеми със слуха. Това може да се разбере с помощта на лекар.

6. Непрестанна жажда.

Честото и привидно невинно желание за консумация на вода и мляко може да бъде признак за някои сериозни заболявания. В този случай е необходимо да посетите лекар.

7. Силно хъркане.

Тихото хъркане не е опасен признак. Въпреки това, силното хъркане може да бъде причина за дихателни проблеми. Не бива да игнорирате тези симптоми, тъй като те могат да бъдат признак на инфекция.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.kidspot.com.au
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниНормативни актовеОрганизацииАлт. медицинаСпециалистиЗдравни съветиИсторияНаправления в медицинатаСоциални грижиСпортЗаведенияЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноРецептиТестовеИнтервютаХранене при...АнкетиОбразованиеИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника