Начало Съвети Здраво тяло За жената 7 предимства от употребата на менструална чашка

7 предимства от употребата на менструална чашка

7 предимства от употребата на менструална чашка - изображение

Всяка жена желае да използва висококачествени продукти през менструалния си период, осигуряващи поддържането на добра интимна хигиена и същевременно те да бъдат безвредни и щадящи към нейното тяло. В тази статията ще откриете предимствата на един такъв продукт – менструалната чашка. Ако все още не сте я използвали или дори ви звучи като не толкова подходящ вариант, то прочетете тук защо тя е по-хигиенична и безопасна за организма от стандартните средства, като превръзките и тампоните.

Кожата по интимните части на жената е много деликатна и абсорбираща. Затова използването на тампони не е препоръчително, тъй като биха могли да бъдат токсични. Обикновено те, както и някои видове дамски превръзки, биват изработени от вискоза и памук. Вискозата е тъкан, създадена от изкуствени материали, а памукът би могъл да е конвенционално отглеждан, което гарантира третиране му с пестициди. И двата продукта преминават през процес на избелване, преди да бъдат използвани за направата на тампони и превръзки. И макар този процес да е значително подобрен, с цел да се премахнат диоксините, следи от тях отново остават. Поради тази и други причини, би могло да се предизвика най-малкото влагалищно раздразнение.

Вижте 7 основни предимства от употребата на менструална чашка

1. Тя е за многократна употреба. Освен финансовата изгода в перспектива от това, има и екологична, тъй като си спестявате постоянното изхвърляне в боклука на използвани дамски тампони и превръзки.

2. Никакви токсични материали не се абсорбират от деликатната кожа на гениталиите.

3. Можете да се движите свободно, докато спите, без да се притеснявате от протичане.

4. Менструалната чашка ограничава движението на бактерии от аналната област, което е нейно голямо предимство пред употребата на превръзки.

5. Не причинява изсушаване на вагиналната стена.

6. Изработена е от медицински силикон, който предотвратява вероятността да възникнат възпаления, сърбеж, парене или алергии, както и т.нар. синдром на токсичен шок, предизвикващ се от неправилно използване на тампони.

7. Чашката възпрепятства появата на неприятен мирис, който е типичен за периода на менструация.

Както при всяко друго нещо, така и за този продукт има някои специфични моменти, обуславящи неговата препоръчителност. Не е подходящо да използвате менструална чашка, ако досега не сте имали сексуални контакти, ако сте току-що родила жена или страдате от ендометриоза.

В случай че сте решили да изпробвате менструална чашка, не забравяйте преди това да прочетете изцяло упътванията и предписанията върху листовката на продукта.

 

По статията работи: Даниела Дамянова
Източник: thankyourbody.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория