Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести 7 съвета при ниски нива на тромбоцити в кръвта

7 съвета при ниски нива на тромбоцити в кръвта

7 съвета при ниски нива на тромбоцити в кръвта - изображение

Ако последните ви кръвни изследвания показват ниско ниво на тромбоцити в кръвта, това е сигнал за по-слаба възможност на кръвта да се съсирва. Поради тази причина биха могли да възникнат трудно зарастващи рани, външни и вътрешни кръвоизливи (синини по тялото), както и по-голяма кръвозагуба в случай на нараняване.

На вашето внимание предлагаме следните 7 съвета, които ще ви бъдат от полза за повишаване нивото на тромбоцитите само чрез природни средства:

  • Преди всичко, имайки предвид състоянието си, е необходимо да изключите или да ограничите до минимум лука, праза и чесъна в менюто си. Благодарение на съдържащия се в тях алицин, тези лютиви зеленчуци имат свойството да предотвратяват възникването на тромбози, като разреждат кръвта. Но във вашия случай това никак не е желателно.

  • Другото, което със сигурност трябва да избягвате, е аспиринът. Ацетилсалициловата киселина също има кръворазреждащи свойства, така че е изключена нейната употреба при ниски стойности на Т-кръвни клетки.

  • Това, с което може да си помогнете, са яйчните жълтъци. Огромният комплекс от витамини в яйчния жълтък ще ви осигури едно добро ниво не само на тромбоцитите, но и на останалите кръвни клетки (еритроцити, левкоцити). За целта обаче, е необходимо да консумирате жълтъка в сурово състояние. Може да правите това ежедневно, като го комбинирате с лъжичка мед или накиснати стафиди.

  • Сурови ядки - ежедневния прием на сурови ядки също е много подходящ за повишаване на нивото на тромбоцитите. За да имат възможно най-полезни свойства, ги накисвайте предварително за няколко часа в студена вода. Консумацията на орехи дава най-добър резултат.

  • Червено цвекло - то е чудесно природно средство не само за повишаване нивото на хемоглобина в кръвта, но и на Т-кръвните клетки. За целта го консумирайте в сурово състояние под формата на салата или прясно изцеден сок.

  • Стафиди - сушените плодове, особено стафидите, проявяват силни укрепващи и стимулиращи свойства за кръвните елементи. За целта е необходимо да ги хапвате ежедневно, след като сте ги накиснали в гореща вода за една вечер (шепа стафиди в чаена чаша вода). После водата се изцежда, стафидите се изплакват и се консумират. По желание може да ги съчетаете със сушени смокини.

  • Елда - тя е богата на желязо и редица други ценни микроелементи, ето защо консумацията на така наречената гречка води до повишаване на хемоглобина в кръвта, в това число и на тромбоцитите. За целта накисвайте от вечерта чаша сурова елда с 2 чаши гореща вода. На сутринта консумирайте омекналата елда. Може да я съчетаете с кисело мляко и лъжичка мед.

Още по темата:

2.5, 8 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноФизиологияХранене при...ИзследванияЗдравни съветиИсторияСпортЛеченияБотаникаНовиниКлинични пътекиАлт. медицинаНаправления в медицинатаСнимкиЛайфстайлОрганизацииНормативни актовеСпециалистиДиетиЗаведения