8 вида храни, които не трябва да затопляме повторно, за да избегнем риска от интоксикация
Знаете ли, че някои от най-консумираните ястия могат да нанесат определени щети върху организма ни? За да се възползваме максимално от полезните свойства на храната, ние трябва да я консумираме на момента или да избягваме повторното й затопляне, тъй като то може да се окаже вредно за нашето здраве. Ето защо.
- Цвекло
Съдържанието на нитрати в цвеклото е полезно за човешкия организъм, с изключение на моментите, в които този натурален продукт преминава през топлинна обработка.
- Пиле
Високото ниво на протеини в пилешкото месо може да причини проблеми с храносмилането, ако продуктът се затопли 1-2 дни след приготвянето му. Ако наистина желаете да консумирате ястието, най-добре е то да бъде охладено.
- Картофи
Колкото по-дълго време престояват картофите, толкова повече тяхната хранителна стойност намалява, което в крайна сметка може да превърне ястието в токсично за организма.
- Гъби
Гъбите винаги трябва да се консумират след приготвянето им, тъй като съставът на протеините в тези натурални продукти може да се измени и да доведе до проблеми с храносмилането.
- Спанак
Повторното затопляне на спанака е опасно, поради високото количество на нитрати в него, които могат да доведат до канцерогенеза.
- Яйца
Яйцата стават токсични, когато са изложени на висока температура. Вие трябва да отбягвате повторното затопляне на варени или бъркани яйца, тъй като консумацията им може да се отрази на стомаха ви.
- Целина
Целината не бива да се претопля, също както спанака, тъй като тя съдържа високо количество нитрати. Този натурален продукт се добавя предимно към супи и други ястия и в случай че вие искате да ги консумирате топли, е нужно да премахнете съответния зеленчук от тях преди обработка.
- Ряпа
Ряпата съдържа високо количество нитрати, които могат да се окажат вредни за здравето, ако продуктът се консумира непосредствено след повторното му претопляне.
Следващият път, в който отидете към хладилника, с цел да си претоплите нещо за ядене, погледнете списъка с неподходящи храни, за да направите услуга на храносмилателната си система, като я защитите от "прегряване".
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БУТАРЕН АМИНО капсули * 90
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Механична вентилация
- Китайска роза, Хибискус
- Харитаки
- Лечение при остро отравяне
- Ампутация
- Колко литра вода могат да убият човек?
- Прополисът подпомага лечението на алуминиева интоксикация
- Водата не е препоръчителна за бебета под 6 месеца
- Не пийте лекарства в присъствието на децата
Коментари към 8 вида храни, които не трябва да затопляме повторно, за да избегнем риска от интоксикация