Начало Съвети Здрав дух Общуване 8 фрази, които влудяват повечето хора

8 фрази, които влудяват повечето хора

8 фрази, които влудяват повечето хора - изображение

Някои фрази изглеждат невинно на пръв поглед, но в действителност са дразнещи и дори могат да влудят останалите хора. Това е така, защото човекът, който ги изрича, демонстрира безразличие към вас и вашите чувства. Представяме ви илюстративни примери на тези фрази. Те могат да доведат до същинско бедствие, затова не ги изричайте в присъствието на вашите близки.

1. "Казах ти!"/"Знаех си!"

 

Човек допуска грешка, а вие се чувствате длъжен да я изтъкнете? Просто трябва да му напомните, че сте го предупредили, той се е осмелил да не ви послуша и сега това е резултатът от неговите действия? Напомняте му, че вие сте по-умен и знаете всичко по-добре. И правите това, вместо да окажете подкрепа? Нищо чудно, че този човек не ви се възхищава и вътрешно кипи от гняв.

2. "Добре."

 

Ако казвате "Добре" на всяко искане с безразличие, не се изненадвайте, когато забележите недоверие в очите на запитващия вместо благодарност. "Добре" може да означава нещо от сорта на "Ще го направя по-късно." или "Това не ме притеснява, изобщо."

3. "Извини ме, че казвам това, но..."

 

Тази фраза винаги е следвана от нещо неприятно. А това е толкова удобно, нали? Вие се извинявате предварително и сега може да кажете цялата грозна истина в лицето на човека. Защо въобще трябва да се чувства обиден?

4. "Няма да ти бъде интересно"/ "Няма да разбереш."

 

Просто си представете, че нещо, което ви интересува, може да допадне на някой друг! Никой не може да оцени вашите чувства и да ги разбере, а обясненията за вас са чиста загуба на време. Всички тези въпроси акцентират върху невежеството на хората по дадена тема. Вие знаете най-добре, нали?

5. "Ти не ми каза това!

 

Разбира се, може да сте забравили какво са ви казали. Но защо се притеснявате да го приемете? С думите "Ти не ми каза това!" изчиствате съвестта си от собствените си недостатъци. И показвате какво мислите за здравия разум на вашия противник.

6. "Чувам те."/"Разбирам какво казваш."

 

Вашият опонент ви казва нещо и очаква реакция. Но вместо това, той трябва да се изправи пред незначителната информация, че вие го чувате, но не го разбирате. Намаления, схващания, подкрепа - всичко това е под вашето достойнство и не заслужава второ мнение.

7. "Спокойно."

 

Безразличното "Спокойно" често води до точно обратното. Отхвърляте важността на проблема на вашия опонент и вместо да окажете подкрепа и разбиране, само показвате неговото място.

8. "Отново ли започваме?"

 

Вашият опонент се притеснява за даден проблем и се опитва да го обсъди с вас многократно. С тази фраза, вие му показвате, че не искате да говорите по темата и че сте напълно безразличен към нея.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.thehrdigest.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноФизиологияСоциални грижиТестовеБотаникаЛечения