Начало Съвети Здрав дух Общуване 9 съвета от таен агент, които да ни помогнат да разчетем хората

9 съвета от таен агент, които да ни помогнат да разчетем хората

9 съвета от таен агент, които да ни помогнат да разчетем хората - изображение

Способността да разчетете останалите хора може да ви помогне в общуването с тях. Ларае Куи, който работи като таен агент на ФБР в продължение на 23 години, има какво да каже по този въпрос: "Не е нужно да сте първокласен детектив, за да разберете какво се случва в главата на някого. Винаги има знаци, които може да използвате. Всичко, което трябва да знаете, е къде да ги търсите." И така, кои са признаците, способни да разкрият какво мисли или чувства човек? Представяме ви 9 съвета на Ларае, които ще ви помогнат да разчетете хората.

1. Определете техния основен модел на поведение.
Съществува цял набор от физическо поведение, което е присъщо за хората. Например, те могат да се взират в пода по време на разговор, да кръстосват ръце, да покашлят, да почесват главите си или да поклащат крака напред-назад. Хората се държат по различен начин, поради различни причини. Определянето на основния модел на поведение, присъщо за някого, може да разкрие много за неговите действия - дали той прави нещо по навик или това е индикатор за измама, гняв или незрялост.

2. Оглеждайте се за странности.
Обърнете внимание на разликите между основния модел на поведение на индивида и неговите думи и жестове. Например, забелязали ли сте, че някои хора имат навика да кашлят, когато са нервни? Възможно ли е зад това поведение да се крие нещо, което не може да забележим на пръв поглед?

3. Обърнете внимание на техните жестове.
Една единствена дума или жест невинаги има скрито послание. Но когато серия от жестове следва един и същ модел, трябва да обърнете внимание. Например, някой може многократно да покашля, да се почесва по главата и да поклаща краката си в същото време. В този случай, трябва да бъдете внимателни.

4. Сравнете поведението.
Ако забележите, че някой се държи необичайно, му обърнете повече внимание. Как този човек взаимодейства с останалите хора в стаята? Променя ли се изражението на лицето му? Какво говори неговата поза и език на тялото?

5. Погледнете "в огледалото".
Огледалните неврони, които се намират в мозъка, отразяват състоянието на съзнанието. Например, една усмивка активира мускулите на лицето, които са отговорни за изразяване на щастие. Когато се мръщим, ние показваме нашата неудовлетвореност. Когато погледнем към някого, когото харесваме, ние изпращаме сигнали към мускулите на лицето, за да се отпуснат. Ако лицето на този човек не ви "отговори" по същия начин, той ви изпраща съобщение: или не ви харесва или не им харесва нещо, което сте направили.

6. Намерете силен глас.
Най-силният човек невинаги е този, който седи начело на масата. Самоувереният човек, има силен глас (да не се бърка с висок глас). Често, лидерът на групата е слаб човек, който до голяма степен зависи от другите. Определете кой от групата има най-силен глас и увеличете шансовете за успех.

7. Наблюдавайте походката.
В повечето случаи хората не разполагат с плавност на движенията. Ако човек гледа в краката си, докато върви, то вероятно му липсва самоувереност. Ако забележите подобно поведение сред членовете на вашия екип, подкрепете ги, за да увеличите доверието им към вас. Или им задайте директни въпроси, за да ги измъкнете от това, което се страхуват да кажат.

8. Обърнете внимание на глаголите.
Глаголите дават по-добра представа за това какво мисли човек. Например, ако вашият шеф казва, че той "реши да работи с друга фирма", глаголът тук е "реши". Тази дума показва, че шефът ви най-вероятно е: а) човек, който не е импулсивен, б) преценява различни начини на действие или в) пресмята няколко стъпки напред.

9. Определете важните неща.
Всеки от нас има уникална индивидуалност. Това са основните въпроси, които могат да ви помогнат да разчетете човек на фундаментално ниво:

  • Интроверт или екстроверт е този човек?
  • Съществува ли взаимодействие с други отправни точки в неговите действия? 
  • Как този човек се справя с риска и несигурността? 
  • Какво подхранва неговото его? 
  • Как се държи той в стресови ситуации? 
  • Какъв е той, когато е спокоен?

Имайте предвид, че ви трябва време, за да се научите да разчитате хората безотказно. И разбира се, има изключение от всяко правило. Но ако се придържате към тези принципи, вие може да подобрите уменията си за наблюдателност и да повишите способността си за разбиране на хората, което ви позволява да общувате по-ефективно.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.3cero.com

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСнимки