Ако искате по-бързо да приготвите кафяв ориз, накиснете го в студена вода
Нерафинираният кафяв ориз е изключително полезна храна и добър източник на желязо, витамини от групата В, протеини и други ценни хранителни вещества. Той обаче е по-придирчив от белия ориз и изисква повече време за готвене. Научете тези кулинарни тънкости, за да го приготвите перфектен.
- Преди да сготвите ястие с кафяв ориз, накиснете го за половин час в студена вода, която да го покрива изцяло. След това изхвърлете водата, отцедете го и го измийте отново под течаща струя.
- Използвайте късозърнест кафяв ориз, за приготвянето на ризото и салати и дългозърнест (басмати), когато готвите пилаф или бирияни (индийско ястие).
Допълнителен съвет: Изчислено е, че само купичка кафяв ориз осигурява на тялото около 80% от дневната препоръчителна стойност на манган. Ето защо е препоръчително да го включите в менюто си, ако нервите ви са опънати.
Източник: stylecraze.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОТОНА БИО ВЕГАН ПРОТЕИН 300 г
НУТРАВИТА ВЕГАН ПРОТЕИН + ЕНЗИМИ ВАНИЛИЯ 750 г
НовМАЙПРОТЕИН ВЕГАН БЛЕНД ОВКУСЕН 1 кг
МАЙПРОТЕИН ВЕГАН БЛЕНД ОВКУСЕН 2.5 кг
Безплатна доставка за България!МАЙПРОТЕИН ВЕГАН БЛЕНД 1 кг
МАЙПРОТЕИН ВЕГАН БЛЕНД 2.5 кг
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как да не вкисва и да не загаря прясното мляко?
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
- Почистете пестицидите от плодовете и зеленчуците по 4 начина
- Готвенето като терапевтичен инструмент
- Кафяв ориз
- Направете смес за паниране по 7 начина
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира
Коментари към Ако искате по-бързо да приготвите кафяв ориз, накиснете го в студена вода