Ако искате по-бързо да приготвите кафяв ориз, накиснете го в студена вода

Нерафинираният кафяв ориз е изключително полезна храна и добър източник на желязо, витамини от групата В, протеини и други ценни хранителни вещества. Той обаче е по-придирчив от белия ориз и изисква повече време за готвене. Научете тези кулинарни тънкости, за да го приготвите перфектен.
- Преди да сготвите ястие с кафяв ориз, накиснете го за половин час в студена вода, която да го покрива изцяло. След това изхвърлете водата, отцедете го и го измийте отново под течаща струя.
- Използвайте късозърнест кафяв ориз, за приготвянето на ризото и салати и дългозърнест (басмати), когато готвите пилаф или бирияни (индийско ястие).
Допълнителен съвет: Изчислено е, че само купичка кафяв ориз осигурява на тялото около 80% от дневната препоръчителна стойност на манган. Ето защо е препоръчително да го включите в менюто си, ако нервите ви са опънати.
Източник: stylecraze.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОТОНА БИО ВЕГАН ПРОТЕИН 300 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС DRUIDESS МИКС ЗА ЖЕНАТА 200 г
НУТРАВИТА ВЕГАН ПРОТЕИН + ЕНЗИМИ ШОКОЛАД 750 г
НУТРАВИТА ВЕГАН ПРОТЕИН + ЕНЗИМИ ВАНИЛИЯ 750 г
ВЕГАН ПРОТЕИН С ВКУС НА ШОКОЛАД пудра 1 кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!МАЙПРОТЕИН ВЕГАН БЛЕНД 2.5 кг
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Оризът ще е по-малко калоричен, ако се изстудява след готвене
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Използвайте 10 полезни приложения на кухненската хартия
- Направете си здравословен чипс от листата на червено цвекло
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
- Гответе здравословно и икономично в тенджера под налягане
- Направете си здравословен и ухаещ на вкусно чипс от босилек
- Британци създадоха готварска сол от преработени човешки сълзи
Коментари към Ако искате по-бързо да приготвите кафяв ориз, накиснете го в студена вода