Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Ако искате по-бързо да приготвите кафяв ориз, накиснете го в студена вода

Ако искате по-бързо да приготвите кафяв ориз, накиснете го в студена вода

Ако искате по-бързо да приготвите кафяв ориз, накиснете го в студена вода   - изображение
Нерафинираният кафяв ориз е изключително полезна храна и добър източник на желязо, витамини от групата В, протеини и други ценни хранителни вещества. Той обаче е по-придирчив от белия ориз и изисква повече време за готвене. Научете тези кулинарни тънкости, за да го приготвите перфектен. 
 
  • Преди да сготвите ястие с кафяв ориз, накиснете го за половин час в студена вода, която да го покрива изцяло. След това изхвърлете водата, отцедете го и го измийте отново под течаща струя.
  • Използвайте късозърнест кафяв ориз, за приготвянето на ризото и салати и дългозърнест (басмати), когато готвите пилаф или бирияни (индийско ястие). 
Допълнителен съвет: Изчислено е, че само купичка кафяв ориз осигурява на тялото около 80% от дневната препоръчителна стойност на манган. Ето защо е препоръчително да го включите в менюто си, ако нервите ви са опънати. 
 
Източник: stylecraze.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиИнтервютаРецептиПроизводителиХрани и ястияХранене при...ДиетиВидеоБотаникаНовиниЛечения