Ако искате по-бързо да приготвите кафяв ориз, накиснете го в студена вода
Нерафинираният кафяв ориз е изключително полезна храна и добър източник на желязо, витамини от групата В, протеини и други ценни хранителни вещества. Той обаче е по-придирчив от белия ориз и изисква повече време за готвене. Научете тези кулинарни тънкости, за да го приготвите перфектен.
- Преди да сготвите ястие с кафяв ориз, накиснете го за половин час в студена вода, която да го покрива изцяло. След това изхвърлете водата, отцедете го и го измийте отново под течаща струя.
- Използвайте късозърнест кафяв ориз, за приготвянето на ризото и салати и дългозърнест (басмати), когато готвите пилаф или бирияни (индийско ястие).
Допълнителен съвет: Изчислено е, че само купичка кафяв ориз осигурява на тялото около 80% от дневната препоръчителна стойност на манган. Ето защо е препоръчително да го включите в менюто си, ако нервите ви са опънати.
Източник: stylecraze.com
По статията работи: Росица Раднева
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЯМАКАН ЯПОНСКИ БИЛКОВ ЧАЙ С ПЕРЛЕН ЕЧЕМИК филтър * 32
НовЯМАКАН ЧАЙ ОТ 10 БИЛКИ ЗА ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИ филтър * 24
НовБИОТОНА БИО ВЕГАН ПРОТЕИН 300 г
ЯМАКАН БИЛКОВ ЧАЙ ОТ 13 БИЛКИ КОНТРОЛ НА КРЪВНАТА ЗАХАР филтър * 24
НовАНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ORACLE МИКС ЗА СИЛАТА НА УМА 200 г
НУТРАВИТА ВЕГАН ПРОТЕИН + ЕНЗИМИ ШОКОЛАД 750 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- 7-дневна диета с плодове, зеленчуци и кафяв ориз
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Ползите от кафявия ориз
- С оцет ще направите месото много по-крехко и ще го размразите лесно
- Почистете пестицидите от плодовете и зеленчуците по 4 начина
- Основни техники за готвене, представени от известни кулинарни блогъри
- Направете си здравословен чипс от праз
Коментари към Ако искате по-бързо да приготвите кафяв ориз, накиснете го в студена вода