Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Загрейте предварително мазнината, в която ще пържите, но в никакъв случай не я оставяйте да задими, за да не се увеличава нездравословният й ефект. Ако започне да пръска, сложете в нея коричка хляб или малко сол. За да не гранясва олиото, в бутилката поставете малко захар и го съхранявайте на тъмно. Миризмата на маста може да отстраните, като й сложите няколко капки лимонов сок. Ако предпочитате да си я приготвяте в домашни условия, предварително изкиснете сланината за няколко часа в студена вода. Свинската мас ще остане бяла и зърнеста, ако на всеки 5 кг разтопена мас изсипете 1 литър прясно мляко. Течността се оставя да ври, докато млякото се пресече и падне на дъното. След това маста се прецежда през гъсто сито или марля, прегъната няколко пъти. Гранясала мас или гранясало топено масло се поправят, като се сварят с прясно мляко, нарязана ябълка, кромид лук или овъглено парче хляб (може и всичко заедно).
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
БИО ДЖИ ПОДХРАНВАЩ БЕБЕШКИ КРЕМ ПРОТИВ ПОДСИЧАНЕ 50 мл
ПАВЛОВИЧА МАС 3+ години 100 мл
ДИЗАО МАСКА ЗА ЛИЦЕ С МАС ОТ АКУЛА 36 г
ШАРЛАН 500 мл. БАЛЧО
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да съхраним морковите, така че да са трайни месеци наред?
- Масло от авокадо
- Гозбите на бабите по света - Пета част
- Внесете комфорт в живота си с тези 14 трика
- Хлебен пудинг
- Вижте 16 психологически трика, които ще са ви от полза
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Направете си икономичен плодов освежител срещу миризмите в кухнята и цялото жилище
- Защо трябва да поставите монета във фризера, преди да излезете от дома?
- Домашно слънчогледово масло
Коментари към Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?