Как да готвим спагетите правилно?

Консумирането на всякакъв вид паста осигурява на организма ни добро количество растителни фибри и най-лесно усвоимата за организма ни енергия под формата на въглехидрати. За да приготвим любимите си спагети обаче, е необходимо да се съобразим с някои правила по време на готвенето им:
- за всеки 100 грама макаронени изделия трябва да има 1 литър вода и около 5 грама сол;
- когато подсолената вода заври, сложете спагетите в нея;
- те трябва да се движат свободно в тенджерата, така че да добият подходящия си обем и форма;
- добавете наведнъж цялото количество макаронени изделия и разбърквайте възможно по-рядко, само когато е необходимо;
- след като са готови и преди да ги изцедите чрез гевгир, ги изплакнете с топла вода (така ще отмиете излишната скорбяла по тях и те няма да се слепват);
- оставете изцедената паста в малко течност, за да не остане съвсем суха.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Спагети със сметана и риба тон
- Оризови спагети
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Спагети в чеснов сос с магданоз
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети с песто от броколи и пармезан
- Сладки спагети на фурна с канела, стафиди и бисквитки
- Спагети с рикота, доматен сос и пържени патладжани
- Спагети с пармезан и яйца
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
Коментари към Как да готвим спагетите правилно?