Ако искате по-бързо да сварите пастата, накиснете я в студена вода
Пастата е неизменна част от италианската кухня, а приготвянето й изглежда лесна задача, но има тайни, които могат да ви помогнат да направите ястието перфектно. Различните видове паста изискват различни методи на готвене, но един лесен кулинарен трик, който помага за по-бързото им сваряване, важи за всички тях. Вижте го.
За да сварите по-бързо тестените изделия, натопете ги в студена вода за около час - час и половина. Благодарение на този метод спагетите абсорбират вода, без да отдават цялото количество нишесте в тях, което значително намалява времето за готвене.
Допълнителен съвет: Не добавяйте пастата към водата, преди да е завряла напълно, тъй като може изделията да се получат преварени и лепкави. Вижте още как да готвите спагетите правилно.
Източник: food-hacks.wonderhowto.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Оризови спагети
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Спагети с пармезан и яйца
- Спагети със сметана и риба тон
- Как да съхраним сготвена паста
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Бистра пилешка супа със спагети
- Сос от сирене Бри със спагети
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Оризови спагети (фунчоза) със зеленчуци и печурки
Коментари към Ако искате по-бързо да сварите пастата, накиснете я в студена вода