Накиснете дивечовото месо в марината или кисело мляко

По редица причини дивечовото месо е по-предпочитано от домашното. То е вкусно, пикантно и лесно смилаемо от организма, но заради постоянното движение на дивеча, месото му е по-твърдо и жилаво, заради което изисква специална предварителна обработка. Накиснете месото за една нощ в марината, приготвена от студена вода, сол, оцет или бяло вино, черен пипер и дафинов лист на вкус. По-добре е маринатата да бъде сварена и да се остави да изстине. Дивечовото месо може да се запази за по-дълго, като се остави да отлежава в хладилника, напоено с кисело мляко, което се сменя на 2 - 3 дни. Благодарение на киселото мляко месото става крехко, като запазва вкуса си.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!КОПРИВА НА ПРАХ 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ МАСЛО 100 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Измиването на пилешкото месо преди готвене крие риск от разпръскване на опасни бактерии
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
Коментари към Накиснете дивечовото месо в марината или кисело мляко