Накиснете дивечовото месо в марината или кисело мляко
По редица причини дивечовото месо е по-предпочитано от домашното. То е вкусно, пикантно и лесно смилаемо от организма, но заради постоянното движение на дивеча, месото му е по-твърдо и жилаво, заради което изисква специална предварителна обработка. Накиснете месото за една нощ в марината, приготвена от студена вода, сол, оцет или бяло вино, черен пипер и дафинов лист на вкус. По-добре е маринатата да бъде сварена и да се остави да изстине. Дивечовото месо може да се запази за по-дълго, като се остави да отлежава в хладилника, напоено с кисело мляко, което се сменя на 2 - 3 дни. Благодарение на киселото мляко месото става крехко, като запазва вкуса си.
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!КОПРИВА НА ПРАХ 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ОСТРОВИТ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ЗЕХТИН 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Задушено пиле с картофи
Коментари към Накиснете дивечовото месо в марината или кисело мляко