Накиснете дивечовото месо в марината или кисело мляко
По редица причини дивечовото месо е по-предпочитано от домашното. То е вкусно, пикантно и лесно смилаемо от организма, но заради постоянното движение на дивеча, месото му е по-твърдо и жилаво, заради което изисква специална предварителна обработка. Накиснете месото за една нощ в марината, приготвена от студена вода, сол, оцет или бяло вино, черен пипер и дафинов лист на вкус. По-добре е маринатата да бъде сварена и да се остави да изстине. Дивечовото месо може да се запази за по-дълго, като се остави да отлежава в хладилника, напоено с кисело мляко, което се сменя на 2 - 3 дни. Благодарение на киселото мляко месото става крехко, като запазва вкуса си.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ 20 х 30 х 4 мм
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 474 мл NATURE'S WAY
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Защо е полезно да ядем гъше месо
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Измиването на пилешкото месо преди готвене крие риск от разпръскване на опасни бактерии
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Гъби в чеснова марината
Коментари към Накиснете дивечовото месо в марината или кисело мляко