Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
Едни от традиционните зеленчуци на българската трапеза са тиквичките. Как обаче да заменим старата рецепта за приготвянето им, която не може да мине без пържене? Хората с високи нива на холестерол или предразположени към затлъстяване няма нужда да се лишават от добре познатия вкус на пържени тиквички. Има начин, по който да съчетаете вкусовите им качества със здравословните такива.

Нарежете тиквичките на колелца или ивици (тънки около 1 см), подсолете ги съвсем леко и изчакайте 10 минути, за да омекнат. Оваляйте ги в брашно, наредете ги в намаслена тава и ги поръсете с галета, за да добият характерната хрупкава коричка. Печете ги на фурна до зачервяване. По този начин ще се насладите на техния вкус и полезни елементи, като в същото време се предпазите от стомашни киселини и проблеми с жлъчката.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Тиквички с ориз и пилешко месо
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
- Огретен от тиквички с ориз
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Тиквички
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Черен ориз с праз и домати
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
Коментари към Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната