Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната

Едни от традиционните зеленчуци на българската трапеза са тиквичките. Как обаче да заменим старата рецепта за приготвянето им, която не може да мине без пържене? Хората с високи нива на холестерол или предразположени към затлъстяване няма нужда да се лишават от добре познатия вкус на пържени тиквички. Има начин, по който да съчетаете вкусовите им качества със здравословните такива.
Нарежете тиквичките на колелца или ивици (тънки около 1 см), подсолете ги съвсем леко и изчакайте 10 минути, за да омекнат. Оваляйте ги в брашно, наредете ги в намаслена тава и ги поръсете с галета, за да добият характерната хрупкава коричка. Печете ги на фурна до зачервяване. По този начин ще се насладите на техния вкус и полезни елементи, като в същото време се предпазите от стомашни киселини и проблеми с жлъчката.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Пълнени тиквички с гъби, сметана и кашкавал
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Тиквички
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Задушени тиквички с моркови и лук в доматен сос
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Цвят от тиквичка - ползи и вреди
- Торта от тиквички с домати, зелен лук и чесън
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Гриловани мариновани тиквички
Коментари към Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната