Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната

Едни от традиционните зеленчуци на българската трапеза са тиквичките. Как обаче да заменим старата рецепта за приготвянето им, която не може да мине без пържене? Хората с високи нива на холестерол или предразположени към затлъстяване няма нужда да се лишават от добре познатия вкус на пържени тиквички. Има начин, по който да съчетаете вкусовите им качества със здравословните такива.
Нарежете тиквичките на колелца или ивици (тънки около 1 см), подсолете ги съвсем леко и изчакайте 10 минути, за да омекнат. Оваляйте ги в брашно, наредете ги в намаслена тава и ги поръсете с галета, за да добият характерната хрупкава коричка. Печете ги на фурна до зачервяване. По този начин ще се насладите на техния вкус и полезни елементи, като в същото време се предпазите от стомашни киселини и проблеми с жлъчката.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Гриловани мариновани тиквички
- Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
- Тиквички и картофи на фурна в сметанов сос с кашкавал
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
Коментари към Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната