Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната

Едни от традиционните зеленчуци на българската трапеза са тиквичките. Как обаче да заменим старата рецепта за приготвянето им, която не може да мине без пържене? Хората с високи нива на холестерол или предразположени към затлъстяване няма нужда да се лишават от добре познатия вкус на пържени тиквички. Има начин, по който да съчетаете вкусовите им качества със здравословните такива.
Нарежете тиквичките на колелца или ивици (тънки около 1 см), подсолете ги съвсем леко и изчакайте 10 минути, за да омекнат. Оваляйте ги в брашно, наредете ги в намаслена тава и ги поръсете с галета, за да добият характерната хрупкава коричка. Печете ги на фурна до зачервяване. По този начин ще се насладите на техния вкус и полезни елементи, като в същото време се предпазите от стомашни киселини и проблеми с жлъчката.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Черен ориз с праз и домати
- Печена сьомга с тиквички, лимон и билки
Коментари към Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната