Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар
Ако хората ядяха само пресни неща, нямаше да има трудноразбираеми или заблуждаващи етикети. За съжаление обаче, това не е практично решение на този проблем. По закон, всяка храна, която е дори минимално обработена, трябва да бъде с етикет. Ако храната се предлага като продукт, например "без захар", етикетът трябва да съдържа допълнителна, по-специфична информация. Ето някои често използвани термини в етикетите и какво означават те:
- ниско калорично - приложим за храни, съдържащи не повече от 40 калории за порция или на 100 грама;
- диетично - може да се използва за обозначаване на храни, предназначени за специални диети, като например ограничаващи натрия или захарта (но не задължително нискокалорични храни!);
- без захар - използва се при храни с изкуствени подсладители.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
НАН - 2 ОПТИПРО МЛЕЧНА НАПИТКА С ОПТИМИЗИРАН ПРОТЕИН 800 г 6+ месеца
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
ФРИЗО 4 400 г
ЯБЪЛКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА КАНЕЛА КАСИЯ прах 35 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Хранене през тръба
- Избягване на киселинни храни
- Методи за лечение на анорексия
- Движения на дебелото черво
- Защо е опасно да се консумира развалена храна
- Научете какво означава символите върху етикетите на дрехите ни
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Секреция на стомашен сок
Коментари към Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар