Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар
Ако хората ядяха само пресни неща, нямаше да има трудноразбираеми или заблуждаващи етикети. За съжаление обаче, това не е практично решение на този проблем. По закон, всяка храна, която е дори минимално обработена, трябва да бъде с етикет. Ако храната се предлага като продукт, например "без захар", етикетът трябва да съдържа допълнителна, по-специфична информация. Ето някои често използвани термини в етикетите и какво означават те:
- ниско калорично - приложим за храни, съдържащи не повече от 40 калории за порция или на 100 грама;
- диетично - може да се използва за обозначаване на храни, предназначени за специални диети, като например ограничаващи натрия или захарта (но не задължително нискокалорични храни!);
- без захар - използва се при храни с изкуствени подсладители.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
СВИНСКИ ЖЕЛАТИН НА ПРАХ 400 г ЗДРАВНИЦА
ЛАЙФСТОР СОДА БИКАРБОНАТ 200 г
АМИКС ИЗОHD 90 CFM ПРОТЕИН 500 г ОВКУСЕН
МИКОНАТУР НАТУРАЛНО БИО КАКАО прах 250 г
АВЕНТ НАТУРАЛ БИБЕРОН ЗА ГЪСТИ ХРАНИ 6+ месеца * 2
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Калина, Офика
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Хранене при тремор
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Карнауба
- Аспержов боб
- Движения на дебелото черво
- Най-добрите храни за диабетици - 3 част
Коментари към Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар