Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар

Ако хората ядяха само пресни неща, нямаше да има трудноразбираеми или заблуждаващи етикети. За съжаление обаче, това не е практично решение на този проблем. По закон, всяка храна, която е дори минимално обработена, трябва да бъде с етикет. Ако храната се предлага като продукт, например "без захар", етикетът трябва да съдържа допълнителна, по-специфична информация. Ето някои често използвани термини в етикетите и какво означават те:
- ниско калорично - приложим за храни, съдържащи не повече от 40 калории за порция или на 100 грама;
- диетично - може да се използва за обозначаване на храни, предназначени за специални диети, като например ограничаващи натрия или захарта (но не задължително нискокалорични храни!);
- без захар - използва се при храни с изкуствени подсладители.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
БИРЕНА МАЯ прах 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 500 мл
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
МИКОНАТУР БИО СПИРУЛИНА прах 200 г
ПЕЧЕНА ЕЛДА/ГРЕЧКА 200 г ЗДРАВНИЦА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Хранителни продукти, които подобряват паметта
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Хранене през тръба
- Движения на тънкото черво
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Диета № 4Б - при остри чревни заболявания
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
- Гуар
Коментари към Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар