Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар

Ако хората ядяха само пресни неща, нямаше да има трудноразбираеми или заблуждаващи етикети. За съжаление обаче, това не е практично решение на този проблем. По закон, всяка храна, която е дори минимално обработена, трябва да бъде с етикет. Ако храната се предлага като продукт, например "без захар", етикетът трябва да съдържа допълнителна, по-специфична информация. Ето някои често използвани термини в етикетите и какво означават те:
- ниско калорично - приложим за храни, съдържащи не повече от 40 калории за порция или на 100 грама;
- диетично - може да се използва за обозначаване на храни, предназначени за специални диети, като например ограничаващи натрия или захарта (но не задължително нискокалорични храни!);
- без захар - използва се при храни с изкуствени подсладители.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МИКОНАТУР БИО ЕРИТРИТОЛ 250 г
СИЛТОНА МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН НЕФИЛТРИРАНО 250 мл
ЛАЙКА КУТИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ модел VT3305 * 2
НАН - 1 КОМФОРТИС 0+ месеца 800 г НЕСТЛЕ
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
КФД НУТРИШЪН ЕРИТРИТОЛ 1 кг
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Движения на стомаха
- Секреция на стомашен сок
- Краставица
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Как правилно да увием в алуминиево фолио месо, риба, плодове и зеленчуци?
- Храни, богати на калций
- Хранене през тръба
- Лечение на ботулизъм
- Консумираме ли достатъчно протеини?
Коментари към Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар