Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар

Ако хората ядяха само пресни неща, нямаше да има трудноразбираеми или заблуждаващи етикети. За съжаление обаче, това не е практично решение на този проблем. По закон, всяка храна, която е дори минимално обработена, трябва да бъде с етикет. Ако храната се предлага като продукт, например "без захар", етикетът трябва да съдържа допълнителна, по-специфична информация. Ето някои често използвани термини в етикетите и какво означават те:
- ниско калорично - приложим за храни, съдържащи не повече от 40 калории за порция или на 100 грама;
- диетично - може да се използва за обозначаване на храни, предназначени за специални диети, като например ограничаващи натрия или захарта (но не задължително нискокалорични храни!);
- без захар - използва се при храни с изкуствени подсладители.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
МАЙПРОТЕИН СИРОП ЗА ПОДСЛАЖДАНЕ БЕЗ ЗАХАР 400 мл
БРАШНО ОТ СИНАП прах 200 г ЗДРАВНИЦА
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ФРЕЗУБИН 2 ККАЛ КРЕМ ВАНИЛИЯ 125 г * 4
МИКОНАТУР БИО КАКАО С КОКОСОВА ЗАХАР 250 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Избягване на киселинни храни
- Загубата на енергия в зряла възраст може да се избегне чрез пълноценни храни в менюто
- ...КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРИ АНЕМИЯ
- Методи за лечение на анорексия
- Какво не знаем за храната?
- Храни за "супер имунитет"
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
Коментари към Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар