Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар

Ако хората ядяха само пресни неща, нямаше да има трудноразбираеми или заблуждаващи етикети. За съжаление обаче, това не е практично решение на този проблем. По закон, всяка храна, която е дори минимално обработена, трябва да бъде с етикет. Ако храната се предлага като продукт, например "без захар", етикетът трябва да съдържа допълнителна, по-специфична информация. Ето някои често използвани термини в етикетите и какво означават те:
- ниско калорично - приложим за храни, съдържащи не повече от 40 калории за порция или на 100 грама;
- диетично - може да се използва за обозначаване на храни, предназначени за специални диети, като например ограничаващи натрия или захарта (но не задължително нискокалорични храни!);
- без захар - използва се при храни с изкуствени подсладители.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФАБЕР КАСТЕЛ МАРКЕР PITT ARTIST HAND LETTERING КОМПЛЕКТ 1005200285
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО ЛЕНЕНО МАСЛО 250 мл ЗЕМЕЛА
МИКОНАТУР БИО АЛКАЛИЗИРАНО КАКАО прах 200 г
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ПЛАНЕТАРЕН МИКСЕР BERLINGER HAUS BH9193 BURGUNDY
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Регулация на слюноотделянето
- Как да отворим консерва без отварачка или нож?
- Как да поднесем храната по оригинален начин - Пета част
- Диета № 4Б - при остри чревни заболявания
- Хранене през тръба
- Бял бор
- Ажгон, Айован
- Как да слабеем, докато спим
- 8 храни, които облекчават болките при артрит - 2 част
- 18 храни, които приличат и помагат на нашите органи
Коментари към Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар