Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар

Ако хората ядяха само пресни неща, нямаше да има трудноразбираеми или заблуждаващи етикети. За съжаление обаче, това не е практично решение на този проблем. По закон, всяка храна, която е дори минимално обработена, трябва да бъде с етикет. Ако храната се предлага като продукт, например "без захар", етикетът трябва да съдържа допълнителна, по-специфична информация. Ето някои често използвани термини в етикетите и какво означават те:
- ниско калорично - приложим за храни, съдържащи не повече от 40 калории за порция или на 100 грама;
- диетично - може да се използва за обозначаване на храни, предназначени за специални диети, като например ограничаващи натрия или захарта (но не задължително нискокалорични храни!);
- без захар - използва се при храни с изкуствени подсладители.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СПИРУЛИНА на прах 200 г ЗЕМЕЛА
МИКОНАТУР БИО ЛИСТА ОТ СТЕВИЯ прах 60 г
ПРОМОНАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
Безплатна доставка за България!АПТАМИЛ 4 ПРОНУТРА 400 г
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Регулация на слюноотделянето
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- 18 храни, които приличат и помагат на нашите органи
- Научете какво означава символите върху етикетите на дрехите ни
- Избягване на киселинни храни
- Секреция на стомашен сок
- Методи за лечение на анорексия
- Бял бор
- Аспержов боб
- Храни, богати на калций
Коментари към Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар