Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар
Ако хората ядяха само пресни неща, нямаше да има трудноразбираеми или заблуждаващи етикети. За съжаление обаче, това не е практично решение на този проблем. По закон, всяка храна, която е дори минимално обработена, трябва да бъде с етикет. Ако храната се предлага като продукт, например "без захар", етикетът трябва да съдържа допълнителна, по-специфична информация. Ето някои често използвани термини в етикетите и какво означават те:
- ниско калорично - приложим за храни, съдържащи не повече от 40 калории за порция или на 100 грама;
- диетично - може да се използва за обозначаване на храни, предназначени за специални диети, като например ограничаващи натрия или захарта (но не задължително нискокалорични храни!);
- без захар - използва се при храни с изкуствени подсладители.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФАБЕР КАСТЕЛ МАРКЕР PITT ARTIST HAND LETTERING КОМПЛЕКТ 1005200285
ДИАБЕТИЧЕН ШОКОЛАД ФИНЕС НАТУРАЛЕН 80 гр.
ЛАЙКА РОЛКИ ЗА ВАКУУМИРАНЕ VT35080, размери 20 х 600 см. * 2
БЕЛЕНО ПРОСО 200 г ЗДРАВНИЦА
НЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ МЮСЛИ БОДИ КЛИЙНС 350 гр.
ТУИСТШЕЙК КОНТЕЙНЕРИ ЗА ХРАНА В ПАСТЕЛНО СИНЬО 100 мл * 2 78304
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Научете какво означава символите върху етикетите на дрехите ни
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Методи за лечение на анорексия
- Регулация на слюноотделянето
- Секреция на стомашен сок
- 15 продукта, които едновременно подпомагат отслабването и засищат
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- 18 храни, които приличат и помагат на нашите органи
Коментари към Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар