Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар
Ако хората ядяха само пресни неща, нямаше да има трудноразбираеми или заблуждаващи етикети. За съжаление обаче, това не е практично решение на този проблем. По закон, всяка храна, която е дори минимално обработена, трябва да бъде с етикет. Ако храната се предлага като продукт, например "без захар", етикетът трябва да съдържа допълнителна, по-специфична информация. Ето някои често използвани термини в етикетите и какво означават те:
- ниско калорично - приложим за храни, съдържащи не повече от 40 калории за порция или на 100 грама;
- диетично - може да се използва за обозначаване на храни, предназначени за специални диети, като например ограничаващи натрия или захарта (но не задължително нискокалорични храни!);
- без захар - използва се при храни с изкуствени подсладители.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФРИЗО 4 400 г
СВИНСКИ ЖЕЛАТИН НА ПРАХ 400 г ЗДРАВНИЦА
БИО ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ЖЕНИ 200 г БИОНИА
АМИКС КЛИЪР ИЗО УЕЙ ПРОТЕИН 1000 г ОВКУСЕН
Безплатна доставка за България!МИКОНАТУР ЕНЕРДЖИ МИКС ОТ БИО СУПЕРХРАНИ прах 180 г
МИКОНАТУР БИО ЧЕРВЕНА МАКА прах 200 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- 6 причини защо винаги сте гладни
- Най-добрите храни за диабетици
- Никога не правете тези 28 неща, ако сте поканени на гости
- Хранене през тръба
- Какво означават цветовете на плодовете и зеленчуците за нашето здраве
- Методи за лечение на анорексия
- Избягване на киселинни храни
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Как да "храним" слезката (далака)
Коментари към Правете разлика между ниско калорично, диетично и без захар