Черупките и семената на билките трябва да варите поне 5 минути

В зависимост от предназначението им, ние използваме различните части на билките по различен начин. Цветовете, листата и стръковете се приготвят само като ги попарваме във вряла вода. За по-твърдите части на растенията обаче ни е необходимо повече време, за да извлечем от тях полезните им съставки. Всички черупки и семена се варят 5 - 10 до 20 минути. След това изчакваме отварата да изстине, прецеждаме и едва тогава можем да я консумираме по предназначение.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛУКЧЕТА МЕНТА И ЛАЙКА * 20
ЧАЙ ЛОЙД ФИЛТЪР ЗА ДОБЪР СЪН * 20
АНАСОН ЗВЕЗДОВИДЕН 50 г БИЛКИ КАРМЕН
ГЛОГ ПЛОД 100 г БИЛКИ КАРМЕН
ЧАЙ АКБАР СИН АМЕТИСТ 100 г
БИОХЕРБА ЗЕЛЕН ЧАЙ 50 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Чай от лайка като лекарство
- Пийте чай от джоджен срещу разстройство и стомашни проблеми, дори и при деца
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Чай
- Билки и билкови рецепти при диария
- Липа
- Невен
- Хънибуш
- Шипка, Обикновена шипка, Див гюл, Див трендафил, Кучешка шипка
Коментари към Черупките и семената на билките трябва да варите поне 5 минути