Черупките и семената на билките трябва да варите поне 5 минути
В зависимост от предназначението им, ние използваме различните части на билките по различен начин. Цветовете, листата и стръковете се приготвят само като ги попарваме във вряла вода. За по-твърдите части на растенията обаче ни е необходимо повече време, за да извлечем от тях полезните им съставки. Всички черупки и семена се варят 5 - 10 до 20 минути. След това изчакваме отварата да изстине, прецеждаме и едва тогава можем да я консумираме по предназначение.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР МАЛИНА И ШИПКА * 20 БИОПРОГРАМА
ЧАЙ ХЕЛМИ 1 ФИЛТЪР * 21
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧАГА * 24
БЯЛ ИМЕЛ СТРЪК 100 г БИЛКИ КАРМЕН
ЖЪЛТА КОМУНИГА 40 г ФИТО КОНСУЛТ
ЧАЙ СЛИМ БЕЪР ДЕТОКСИКИРАЩ ЧАЙ 160 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Чай от лайка като лекарство
- Пийте чай от джоджен срещу разстройство и стомашни проблеми, дори и при деца
- Хънибуш
- Чай
- Невен
- Против отоци по тялото и подуване на краката пийте чай с диуретичен ефект
- Орфеево цвете, Родопски силивряк, Родопска хаберлея, Каберлия, Китара, Стирака, Шапива билка
- Шипка, Обикновена шипка, Див гюл, Див трендафил, Кучешка шипка
Коментари към Черупките и семената на билките трябва да варите поне 5 минути