Черупките и семената на билките трябва да варите поне 5 минути
В зависимост от предназначението им, ние използваме различните части на билките по различен начин. Цветовете, листата и стръковете се приготвят само като ги попарваме във вряла вода. За по-твърдите части на растенията обаче ни е необходимо повече време, за да извлечем от тях полезните им съставки. Всички черупки и семена се варят 5 - 10 до 20 минути. След това изчакваме отварата да изстине, прецеждаме и едва тогава можем да я консумираме по предназначение.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР МАЩЕРКА * 20
ЧЕРЕН ЧАЙ ФИЛТЪР * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ЧАЙ ФИЛТЪР МАТОЧИНА * 16 БИЛЕК
БИОХЕРБА ЧАЙ ФИЛТЪР СТЕВИЯ * 20 бр.
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА СТАВИ ГРИКА * 60
БИОТОНА БИО ЧАЙ МАТЧА ЗА НАЧИНАЕЩИ 80 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Чай от лайка като лекарство
- Орфеево цвете, Родопски силивряк, Родопска хаберлея, Каберлия, Китара, Стирака, Шапива билка
- Пийте чай от джоджен срещу разстройство и стомашни проблеми, дори и при деца
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Липа
- Консумирайте чай от живовляк против кашлица
- Чай
- Боядисайте текстил с чай
- Против отоци по тялото и подуване на краката пийте чай с диуретичен ефект
- Хризантема
Коментари към Черупките и семената на билките трябва да варите поне 5 минути