Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Абсорбирайте влагата и неприятната миризма в обувките си с вестник

Абсорбирайте влагата и неприятната миризма в обувките си с вестник

Абсорбирайте влагата и неприятната миризма в обувките си с вестник - изображение
Появата на неприятна миризма, когато се събуете, причинява неудобство и дискомфорт, особено ако наоколо има и други хора. Причината за нея могат да бъдат бактерии, за които влагата създава благоприятна среда. Вестникът е бърз и ефективен начин за нейното абсорбиране.
За да се уверите в това, просто намачкайте няколко листа вестникарска хартия, поръсете ги c ванилия (или капнете върху тях няколко капки от любимото ви етерично масло) и ги натъпчете в обувките си. След което ги пристегнете с помощта на гумени ластички, за да подсигурите близкия им контакт. Оставете парчетата вестници да останат в обувките ви за през нощта. Хартията ефективно ще абсорбира влагата и неприятната миризма, а в допълнение ванилията или избраното етерично масло ще ароматизира обувките ви приятно.
 
Допълнителен съвет: Листовете вестник, пъхнати в обувките от естествена кожа, ще ви помогнат да запазите формата им и ще ги предпази от деформации, когато не ги носите.
Източник: lifehacker.com
 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиИнтервютаПсихологияЛайфстайлЛюбопитноФизиологияРецептиАлт. медицинаИсторияСнимкиНовиниСпортБотаникаЛечения