Начало Съвети Здрав дух Общуване Ако искате да опознаете човек, задайте му тези 9 психологически въпроса

Ако искате да опознаете човек, задайте му тези 9 психологически въпроса

Ако искате да опознаете човек, задайте му тези 9 психологически въпроса - изображение

Напоследък "задълбочените дискусии" набират все по-голяма популярност. По принцип това е нещо като философски разговор между приятели. Днес обаче задълбочените дискусии са се превръщат в напълно нов начин на общуване, който помага на хората да се опознаят по-добре.

Това са 9 интересни въпроса. Те могат да накарат вашия опонент да се включи в дискусия за неща, за които вероятно никога преди не е мислил. Тези въпроси изискват подробни отговори ("да" и "не" в случая не действат). И все пак, те не са правилни и грешни. Но както всички знаем, понякога добрият въпрос е вече отговор.

И помнете, че не трябва да разпитвате човек, от когото се страхувате да не бъдете разочаровани.

Задаване на психологически въпроси

  • "Бихте ли отворили писмо, в което е написана датата на вашата смърт?" С отговора на този въпрос може да разберете нивото на фатализъм на човек и неговото отношение към живота.
  • "Бихте ли станали приятели със самия себе си?" С този въпрос може да разберете самочувствието на човек, неговите силни и слаби страни и колко интересни са те.
  • "Ако можехте да виждате измервателна скала над главите на хората, какво бихте искали да измерите с нея? Тяхното щастие, богатство, статут в обществото и т.н.?" С отговорите на този въпрос може да разберете ценностите и приоритетите на даден човек.
  • "Какво правите по различен начин от останалите хора?" Тук може да разберете самочувствието, чувството за хумор и нивото на лудост на даден човек, както и колко уникална е неговата личност.
  • "Ако вашият партньор никога не разбере, че сте му изневерили случайно, бихте ли му казали за това?" Отговорът разкрива моралните стандарти на човек и неговото отношение към останалите хора.

Откриване на отговорите на психологическите въпроси

  • "Имали ли сте някога чувството, че текущият ден се е повтарял 100 пъти?" С отговора на този въпрос може да разберете как човек живее и дали животът има смисъл за него.
  • "Ако мъжете и жените живееха на две различни планети, какво щеше да се случи с тези планети?" Тук може да разберете дали човек е склонен към логично или стереотипно мислене.
  • "Ако извършите престъпление, за да нахраните гладно дете, вие сте лош човек или такъв, който прекрачва границите на закона при необходимост?" Отговорът на този въпрос показва моралните стандарти на човек и неговото отношение към семейството.
  • "Ако щастието беше пари, каква щеше да бъде вашата работа?" Тук може да разберете надеждите и мечтите на човек, както и това, което чувства като липса в неговия живот.
Разкриване на човешката същност
 
Има толкова много въпроси и дилеми. Може да ги използвате като забавление по време на парти или като начин да опознаете някого по-добре.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: mylifestyleweb.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноФизиологияСоциални грижиТестовеБотаникаЛечения