Ако правите вино от глухарчета, месец май е най-подходящ за това
Важен източник на широка гама от витамини е глухарчето. То помага за нормализиране нивата на кръвната захар, постигане на по-нисък общ холестерол и триглицериди. За да се възползвате от полезните му свойства, освен салата или отвара, специално през месец май, можете да приготвите и вино от глухарчета. За целта напълнете 4-литров съд с цветове от глухарчета. Изсипете ги в голям леген или друг съд и ги залейте с 4 литра преварена вода, след което ги оставете да престоят за 24 часа. Прецедете извлека и прибавете към него 1,5 кг захар, 1 портокал и 1 лимон, изчистени от семената и нарязани на парчета. Настържете също и малко индийско орехче. Сварете общата смес за 10 - 15 минути, прецедете и изсипете в стъклен буркан. Добавете към нея 10 гр. мая, парче кора от хляб и шепа хвойна на зърна. Покрийте съда и изчакайте да ферментира за 6 седмици. После можете да прелеете готовото вино в подходящи бутилки.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДЕ ЛА САБЛА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE МОСКАТО ПРАСКОВА 6% 250 мл
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНО ПИНОТ НЕРО ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 6% 250 мл
ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Мандраке, Мандрагора
- Вина и сирена - кое с какво?
- Силата на червеното вино
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- 5 безопасни начина да извадим коркова тапа, ако нямаме тирбушон
- Класическа испанска сангрия
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Глухарче, Радика
- Кратко ръководство за съчетаване на храна и вино
Коментари към Ако правите вино от глухарчета, месец май е най-подходящ за това