Начало Съвети Околна среда и бит За дома 4 трика за отваряне на бутилка вино без тирбушон

4 трика за отваряне на бутилка вино без тирбушон

4 трика за отваряне на бутилка вино без тирбушон - изображение

Случвало ли ви се е да вземете бутилка от любимото си вино и да се окаже, че не можете да откриете тирбушон? Добрата новина е, че лесно може да се справите с тапата на виното, дори да ви липсва подходящият инструмент.

Предлагаме ви 4 начина за отваряне на бутилка само с малко сръчност и няколко предмета от бита.

1. Използвайте ключ, ножица или нож

За този метод се нуждаете от остър предмет, който да забиете в тапата. Използвайте назъбен ключ, дълга ножица или нож, а за по-лесно поставете острието под лек наклон. След като го забиете достатъчно дълбоко, започнете да въртите дръжката, като същевременно леко издърпвате нагоре. Важно е да забиете предмета, който използвате, добре, за да избегнете натрошаване на корковата тапа.

С ключ или ножица

2. Избутайте тапата навътре

Ако не успеете да я извадите, просто я натиснете надолу, за да падне в бутилката и да освободи отвора. За целта използвайте предмет, който е достатъчно тънък, за да може да мине през гърлото на бутилката и да избута тапата до край. Това може да е дръжка на дървена лъжица или друго пособие с подобен размер.

3. Помогнете си със стена

Бъдете внимателни, когато използвате този метод, защото е важно правилно да прецените силата си. Първо ви е необходимо омекотяващо средство като хавлиена кърпа или обувка. Увийте добре дъното на шишето в плата или го поставете в отвора на обувка. След това започнете да го удряте в стената, но без да използвате много сила. Може да са ви необходими до 20 удара преди тапата да излезе. Когато видите, че започва да се надига, я издърпайте с ръка.

С помощта на обувка4. Потупайте с обувка

Вместо да удряте бутилката в стената, може да използвате същия принцип, като този път държите шишето неподвижно. Седнете и поставете виното между краката си с тапата надолу. Бъдете сигурни, че сте го хванали здраво. Вземете обувка с равна подметка и започнете да удряте внимателно дъното на бутилката. Това може да отнеме известно време, но накрая ще видите, че тапата започва да се подава все повече. Хванете я с ръка и издърпайте.

Отворена бутилка

Редактор: Гергана Стоева
Източници: vinepair.com / epicurious.com / rd.com
Снимки:rd.com / freepik.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлРецептиЗдравни съветиХрани и ястияНовиниЛюбопитноВидеоАлт. медицинаЕ-тата в хранитеИсторияПроизводителиБотаника