Ако сте отворили консерва, хапнете съдържанието й наведнъж
    Върху много кутии, пластмасови или стъклени буркани с консервирани и полуконсервирани храни има надпис "За бърза консумация". Този до някъде неточен надпис означава, че отворената полуконсерва не бива да се задържа повече от 5 дни в хладилник. След този период, в храната започват да се развиват различни патогенни бактерии, които всъщност са причинителите на видимите плесени и мухъл. Затова на първо място при покупката внимаваме за датата на производство на съответния продукт, нанесена на етикета. Съдържанието на веднъж отворената консерва или полуконсерва трябва да се изконсумира почти веднага.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
 - Хранене и готвене
 - Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
 - Лечение на ботулизъм
 - Мариновани домати с чесън и лук
 - Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
 - Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
 - Консервиран зелен грах
 - Как да отворим консерва без отварачка или нож?
 - Мариновани люти чушки с босилек и чесън
 - Маринована диня
 - Мариновани печени чушки с чесън, босилек и копър
 
Коментари към Ако сте отворили консерва, хапнете съдържанието й наведнъж