Ако сте отворили консерва, хапнете съдържанието й наведнъж

Върху много кутии, пластмасови или стъклени буркани с консервирани и полуконсервирани храни има надпис "За бърза консумация". Този до някъде неточен надпис означава, че отворената полуконсерва не бива да се задържа повече от 5 дни в хладилник. След този период, в храната започват да се развиват различни патогенни бактерии, които всъщност са причинителите на видимите плесени и мухъл. Затова на първо място при покупката внимаваме за датата на производство на съответния продукт, нанесена на етикета. Съдържанието на веднъж отворената консерва или полуконсерва трябва да се изконсумира почти веднага.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Консервирана царевица (кочани)
- Три вида мариновани краставички - с чесън, домати и люти чушки
- Маринована диня
- Мариновани чери домати с чесън
- Лечение на ботулизъм
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- От пшеничени сухари до Говеждо Бургиньон - военната храна през Новото време (част 1)
- От пшеничени сухари до Говеждо Бургиньон - военната храна през Новото време (част 2)
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
Коментари към Ако сте отворили консерва, хапнете съдържанието й наведнъж