Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Как да си направим преносим котлон от бирена кутийка?

Как да си направим преносим котлон от бирена кутийка?

Как да си направим преносим котлон от бирена кутийка? - изображение

За да разполагате с удобно преносимо котлонче, където и да се намирате, имате нужда само от празна кутийка от бира или безалкохолна напитка, спирт за горене и нож. Това удобство може да ви послужи както за топлене на вода или чай, така и за приготвяне на храна. Не забравяйте този съвет, винаги щом тръгнете на път, особено когато се намирате в полеви условия или високо в планината.

Първо срежете отвора на алуминиевата кутийка, после и самата кутийка, така че да получите две почти еднакви по височина цилиндрични форми (едната с дъно, а другата - без).

С помощта на ножа направете равномерни вдлъбнатини по повърхността на цилиндъра без дъно, така че да успеете да го вмъкнете в другия, който трябва да послужи за основа на котлончето.

Не забравяйте да пробиете малка дупчица в горната част, през което да влиза въздух.

Вашият преносим котлон е готов! Сега остава само да изсипете вътре малко спирт за горене и да го запалите. А когато си свършите работата с него, просто го покрийте с по-голям съд, така че да ограничите достъпа на въздух до него. Така той ще изгасне от само себе си. После изсипете останалия спирт обратно в шишенцето до следващото му използване.

Още по темата:

4.4, 18 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСпортНовиниИсторияРецептиХрани и ястияАлтернативна медицинаБотаника