Ако съхранявате ягодите на 0 градуса, ще ги запазите свежи до 12 дни

На сухо и проветриво място у дома можем да съхраняваме всички видове подправки и сухи продукти в продължение на месеци. Пресните плодове и зеленчуци обаче, се запазват от два дни до няколко месеца, в зависимост от условията на съхранение. При температура от -2 ºC до +5 ºC не се поврежда биологичната устойчивост на растителните тъкани. Такива условия за дългосрочно съхранение могат да се постигнат чрез хладилни помещения. Така например пресните ягоди при стайна температура (приблизително 20 ºC) издържат около два дни, при 10 ºC - до 6 дни, а при 0 ºC (обикновено температурата в хладилника) - до 12 дни.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХИМАЛАЯ БАЛСАМ ЗА УСТНИ С ЯГОДА 4.5 г
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА 150 мл
СОУ СИМПЪЛ КОМПЛЕКТ ACNE GONE СТИК 50 мл + БИЛКОВ ЧАЙ 100 г
БИОВЕН БАРСЕЛОНА ЯГОДОВ ГЛОУ СКРАБ ЗА РЕВИТАЛИЗИРАНЕ И ОБНОВЯВАНЕ НА КОЖАТА 200 г
ГАРДЪН ОФ ЛАЙФ СУРОВ ПРОБИОТИК КОЛОН КЕЪР капсули * 30
Безплатна доставка за България!НИВЕА БАЛСАМ ЗА УСТНИ STRAWBERRY SHINE 4.8 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Колко дълго да съхраняваме сготвената храна в хладилник
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Как да съхраним сготвена паста
- Ягода, Градинска ягода
- Трябва ли да режем мустачките на ягодите?
- Ягода – състав и ползи за здравето
- 15 храни, които не трябва да съхранявате във фризера
- Ягодова Кайпироска
Коментари към Ако съхранявате ягодите на 0 градуса, ще ги запазите свежи до 12 дни