Ако съхранявате ягодите на 0 градуса, ще ги запазите свежи до 12 дни
На сухо и проветриво място у дома можем да съхраняваме всички видове подправки и сухи продукти в продължение на месеци. Пресните плодове и зеленчуци обаче, се запазват от два дни до няколко месеца, в зависимост от условията на съхранение. При температура от -2 ºC до +5 ºC не се поврежда биологичната устойчивост на растителните тъкани. Такива условия за дългосрочно съхранение могат да се постигнат чрез хладилни помещения. Така например пресните ягоди при стайна температура (приблизително 20 ºC) издържат около два дни, при 10 ºC - до 6 дни, а при 0 ºC (обикновено температурата в хладилника) - до 12 дни.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХИМАЛАЯ БАЛСАМ ЗА УСТНИ С ЯГОДА 4.5 г
ИММУНОТРОФИНА D диспергиращи таблетки * 24
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA WINTER 18 ВИДА * 5
БИЛКОВА СМЕС №1 140 г ЗДРАВНИЦА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Колко дълго да съхраняваме сготвената храна в хладилник
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- 10 продукта, които могат да бъдат съхранявани години, без да се развалят
- Ягода, Градинска ягода
- Аптека "Еова", с. Ягода
- 15 храни, които не трябва да съхранявате във фризера
- Как да съхраним сготвена паста
- Енергийна салата с киноа и чиа
- Целувки с крем и ягоди
- Овесена каша с амарант, печени ябълки и ягоди
Коментари към Ако съхранявате ягодите на 0 градуса, ще ги запазите свежи до 12 дни