Ако съхранявате ягодите на 0 градуса, ще ги запазите свежи до 12 дни
На сухо и проветриво място у дома можем да съхраняваме всички видове подправки и сухи продукти в продължение на месеци. Пресните плодове и зеленчуци обаче, се запазват от два дни до няколко месеца, в зависимост от условията на съхранение. При температура от -2 ºC до +5 ºC не се поврежда биологичната устойчивост на растителните тъкани. Такива условия за дългосрочно съхранение могат да се постигнат чрез хладилни помещения. Така например пресните ягоди при стайна температура (приблизително 20 ºC) издържат около два дни, при 10 ºC - до 6 дни, а при 0 ºC (обикновено температурата в хладилника) - до 12 дни.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХИМАЛАЯ БАЛСАМ ЗА УСТНИ С ЯГОДА 4.5 г
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
ЛОВАРЕ ЧАЙ CHAMPAGNE SPLASHES филтър * 32
БОНОМЕЛИ ПЛОДОВ ЧАЙ ГРОЗДЕ И ЯГОДА филтър * 12
СЪН ЛАЙТ саше * 8 SUN WAVE PHARMA
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Колко дълго да съхраняваме сготвената храна в хладилник
- 10 продукта, които могат да бъдат съхранявани години, без да се развалят
- Ягодово руло
- Използвайте борови иглички за богата реколта от ягоди
- Редуцирайте пикочната киселина с вода от ябълки и ягоди
- Понички от хляб с конфитюр от ягоди
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- 15 храни, които не трябва да съхранявате във фризера
- В Испания откриват вирус на хепатит А в ягоди, внесени от Мароко
- При нарушена обмяна на солите в организма, хапвайте горски ягоди
Коментари към Ако съхранявате ягодите на 0 градуса, ще ги запазите свежи до 12 дни