Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Безопасно ли е да консумираме храна, на която сме премахнали мухъла?

Безопасно ли е да консумираме храна, на която сме премахнали мухъла?

от 16 юни 2015г., обновено на 17 юни 2015г.
Безопасно ли е да консумираме храна, на която сме премахнали мухъла? - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Мухълът се появява по външната страна на продуктите. Той е видим с просто око, но какво се случва с онази част от храната, която остава под него? В нея се натрупват малки частици спори. Повечето от тези спори са безвредни за човешкия организъм, но има и такива, които всъщност могат да причинят непоправими последици за него. Съществува един вид плесен, която дори би могла да доведе до рак. Поради тази причина ви представяме няколко лесни и ефективни метода за поддържане и съхранение на храната в перфектно състояние. Ето как.

  • Разглеждайте продуктите внимателно, преди да ги закупите.
  • Поддържайте хладилника винаги чист и не забравяйте да го изпразвате на няколко месеца.
  • Покривайте храните с фолио или ги съхранявайте в пластмасови кутии. По този начин ще защитите продуктите от въздуха, който съдържа плесен.
  • Редовно изхвърляйте остатъците от храна.
  • Никога не пазете храна за повече от 3 дни.
  • Следвайте тези стъпки и няма да имате проблеми с мухъла още много дълго време.
Още по темата:
  • Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло? Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
5.0/5 3 оценки

Коментари към Безопасно ли е да консумираме храна, на която сме премахнали мухъла?

От сайта (1)
Напиши коментар 1 коментар
  1. Yasen 
    на 16 June 2015 в 21:35

    Taka i ne kazahte dali e bezopasno konsumiraneto sled kato sme mahnali muhyla...

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
  • 20 вещи, които използваме несъзнателно дори след срока им на годност – част 1
  • 20 вещи, които използваме несъзнателно дори след срока им на годност – част 2
  • Козметичните продукти с изтекъл срок на годност са опасни
  • Йордан Войнов, директор на БАБХ: Да предлагаш храни с изтекъл срок на годност или неустановен произход, е равносилно на продажбата на дрога
  • Шефът на агенцията по храните, д-р Йордан Войнов: До три години лишаване от свобода за продажба на стоки с изтекъл срок на годност
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Защо урината ви мирише - 16 възможни причини и здравни проблеми

преди 99 дни, 18 часа и 58 мин.

Как да си купуват лекарствата диабетици без здравни осигуровки и електронна рецепта?

преди 113 дни, 13 часа и 49 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 1 дни, 23 часа и 32 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 3 дни, 23 часа и 9 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 8 дни, 21 часа и 28 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 15 дни, 17 часа и 38 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РИВАНА БАЗОВО МАСЛО ОТ КОКОС 55 мл

РИВАНА БАЗОВО МАСЛО ОТ ШЕА 55 мл

СИЙСТАРС СОЛИЛУГ ЧЕРНОМОРСКА ЛУГА разтвор 950 мл

АЦЕТА БИО ОРГАНИЧЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН БЕБЕШКИ ЛОСИОН 50 мл

МАНХАЕ ИНТИМА капс.*30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Завръщането на ирисовата диагностика

Коментар на: Стоян от 11 юли 2025г. в 16:54:11

ДИАЗЕПАМ ректална туба 5мг/2.5мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 15:24:45

ДИАЗЕПАМ ректална туба 5мг/2.5мл

Коментар на: Tania Nikolova от 11 юли 2025г. в 15:03:39

ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ - ХЕФЕ 50 мл ХИМАКС ФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 14:39:29

ДОПЕЛХЕРЦ ВИТАЛ ТОНИК 750 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 14:33:03
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival