Безопасно ли е да консумираме храна, на която сме премахнали мухъла?
Мухълът се появява по външната страна на продуктите. Той е видим с просто око, но какво се случва с онази част от храната, която остава под него? В нея се натрупват малки частици спори. Повечето от тези спори са безвредни за човешкия организъм, но има и такива, които всъщност могат да причинят непоправими последици за него. Съществува един вид плесен, която дори би могла да доведе до рак. Поради тази причина ви представяме няколко лесни и ефективни метода за поддържане и съхранение на храната в перфектно състояние. Ето как.
- Разглеждайте продуктите внимателно, преди да ги закупите.
- Поддържайте хладилника винаги чист и не забравяйте да го изпразвате на няколко месеца.
- Покривайте храните с фолио или ги съхранявайте в пластмасови кутии. По този начин ще защитите продуктите от въздуха, който съдържа плесен.
- Редовно изхвърляйте остатъците от храна.
- Никога не пазете храна за повече от 3 дни.
- Следвайте тези стъпки и няма да имате проблеми с мухъла още много дълго време.
Още по темата:
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- 20 вещи, които използваме несъзнателно дори след срока им на годност – част 1
- 20 вещи, които използваме несъзнателно дори след срока им на годност – част 2
- Козметичните продукти с изтекъл срок на годност са опасни
- Йордан Войнов, директор на БАБХ: Да предлагаш храни с изтекъл срок на годност или неустановен произход, е равносилно на продажбата на дрога
- Шефът на агенцията по храните, д-р Йордан Войнов: До три години лишаване от свобода за продажба на стоки с изтекъл срок на годност
Коментари към Безопасно ли е да консумираме храна, на която сме премахнали мухъла?
Taka i ne kazahte dali e bezopasno konsumiraneto sled kato sme mahnali muhyla...