Вижте топ 10 на причините да правим консерви в домашни условия
Приготвянето на консерви в домашни условия е една хубава традиция, която за съжаление все повече изчезва от бита на съвременното общество. Не бива обаче да се отказваме от нея, тъй като консервирането, било то на плодове, зеленчуци или месо, е един страхотен метод, по който да съхраним полезните свойства на хранителните продукти. Ако все още не сте убедени в това, вижте следните 10 причини, поради които е добре да си приготвяме зимнина:
- Здраве - домашните консерви не съдържат изкуствени подобрители и оцветители като полуфабрикатните храни.
- Сваляне на килограми - запазваме градинските си плодове и зеленчуци, за да хапваме салати и през зимата, когато не е техния сезон.
- Грижа за околната среда - консумираме по-малко продукти, произведени в изкуствено създадена среда с употребата на препарати. Осен това намаляваме нуждата от внос на чужди плодове и зеленчуци.
- Спокойствие - запасяваме се с храна за "черни дни".
- Икономия - готвенето излиза много по-евтино, когато е със собствени продукти.
- Вкус - нищо не може да се сравни по вкусови качества с домашно приготвената храна.
- Независимост - ставаме много по-независими, сръчни и способни сами да си приготвяме това, което обичаме.
- Подаръци - буркан от ръчно приготвено от нас сладко например, би бил чудесен подарък за всеки повод.
- Експерименти - може да изучаваме и опитваме нови рецепти, за да се усъвършенстваме постоянно.
- Семейно удоволствие - приготвянето на зимнина може да се превърне в традиционна и забавна процедура, особено когато се включват и най-малките членове на семейството.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИЛЕ-PH ЗИМЕН ЗАЩИТЕН КРЕМ SPF 30 50 мл
ТЕЧЕН НАТУРАЛЕН ТОР ЗА ЗИМНИЯ ПЕРИОД ЗА РАСТЕНИЯ 250 мл
КОИМБРА СТЕЛКИ ТЕРМАЛ 335 N 36 - 46
БАДЕМОВО БРАШНО 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
ЗОЯ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО прах 100 г
РЕД МИКС С ЛИОФИЛИЗИРАНИ КЕЙЛ, ЦВЕКЛО И БЕЙБИ МОРКОВИ НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Секреция на стомашен сок
- Избягване на киселинни храни
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Бял бор
- Пробиотици
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Маслена палма
Коментари към Вижте топ 10 на причините да правим консерви в домашни условия