Начало Съвети Околна среда и бит За дома Внесете ред в кухнята с 8 гениални идеи

Внесете ред в кухнята с 8 гениални идеи

Внесете ред в кухнята с 8 гениални идеи - изображение

Как да подредим кухнята така, че всичко да е прибрано и същевременно леснодостъпно и удобно разположено? А има толкова много малки и големи предмети, които трябва да намерят мястото си по рафтовете.

За щастие има няколко трика, с които да превърнете кухнята в по-практично и организирано пространство. Вижте как нещата, които най-често използвате, могат винаги да бъдат подръка!

1. Закачете чашите
Със своята обла форма и изпъкнали дръжки чашите обикновено заемат доста място в шкафовете. За да бъдат винаги удобно разположени и да освободите още един рафт, ги окачете върху закачалка на стената. Освен това така ще разнообразите кухненския интериор.

Закачалки и рафтчета

2. Добавете нови рафтове
В по-високите шкафове може да поставите повдигнат метален или пластмасов рафт, който да играе ролята на втори етаж. Така възползвате от празното пространство и лесно събирате повече неща на едно място.

3. Използвайте кошници
Подредените по рафтовете предмети могат да създадат усещане за претрупаност. Ако има твърде много неща, за които няма място в шкафовете, а не изглеждат добре отвън, решете този проблем като ги съберете в кошници.

Кошница и коркова дъска4. Закачете върху коркова дъска
Шкафовете често се превръщат в черни дупки, където потъват различни домакински пособия. За да си спестите досадното ровене и подреждане, можете да използвате коркова дъска, където да закачите различни кухненски прибори.

5. Поставете въртящ се рафт
Всички имаме дълбок шкаф, който е подреден така, че е неудобно да вземем каквото и да е от задната му част. Налага се да вадим други предмети и да внимаваме да не съборим нещо. За улеснение поставете въртящ рафт, с който нищо няма да остава в дъното.
Въртящ рафт и закачалки за баня6. Опитайте с етажерка за баня
Това приспособление лесно може да намери място и в кухнята. То заема малко пространство и може да служи за съхранение на домакински пособия или хранителни продукти.

7. Подредете върху закачалки
Хавлиите далеч не са единственото практично приложение на закачалките. Върху тях удобно може да поместите прибори и предмети, които използвате често или са твърде обемисти за шкафа. Те могат да са отвън или дискретно прикрепени на вътрешната стена на шкафа.

Закачалки и органайзер

8. Подредете в органайзер
Магазините за домашни потреби продават големи органайзери за вещи, които предлагат достатъчно пространство за всички малки предмети, които не знаете къде да сложите. За същата цел можете да използвате и органайзер за чехли или обувки.

Редактор: Гергана Стоева
Източници: housebeautiful.com
Снимки: housebeautiful.com / pinterest.com / funcraft.biz

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛайфстайлСнимкиНовиниЛюбопитноИсторияТестовеИнтервютаСоциални грижиАнкетиДиетиОрганизацииНормативни актове