Върнете вкуса на изсъхналия хляб с този лесен трик
Със сигурност във всяко домакинство се е случвало да остане хляб, който да изсъхне и да стане негоден за консумация. За щастие има кулинарни трикове, които ще ви помогнат да спестите излишни средства и да подобрите качествата на хранителните продукти. Ако не обичате да изхвърляте храна, вижте този бърз и лесен начин, който ще върне първоначалния вкус на тестения продукт.

Просто залейте сухия хляб с вода и го оставете да се пече във фурната (на 160 градуса) в продължение на 8 минути. Когато го извадите от фурната, той отново ще бъде мек и апетитен. Ако пък решите да си приготвите домашни галета, просто смелете сухия хляб в блендера до получаването на фини трохи и готово.
Допълнителен съвет: Вижте още как да направите хляба мек и ароматен за 2 минути над котлона.
Източник: www.buzzfeed.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовВКУСЪТ НА БЪЛГАРИЯ - ИВАН ЗВЕЗДЕВ - СИЕЛА
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ВИНОЦЕТИ ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ - НЕФИЛТРИРАН 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Пепа от Храна за мойте канибали: Читателите харесват лесните, бързи за приготвяне и достъпни рецепти
- Червенееща сърнела
- Скоруша
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Ягодово дърво, Арбутус, Кумарка
- Маслина (европейска)
- Царска печурка
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
Коментари към Върнете вкуса на изсъхналия хляб с този лесен трик