Добавете куркума към месото, преди да го печете

Добавете куркума към месото, преди да го печете. Проучване показва, че подправката помага за намаляване на карциногените, които се създават при топлинната му обработка. Това е чудесен начин за овкусяване на месо, който помага за намаляване нивата на хетероцикличните амини с до 40 %, сочат данни от изследването. Опасните канцерогенни съединения се образуват в пилешкото (и други видове месо), когато се приготвят на висока температура – на грил.

В допълнение подправката е силно оцветяващ натурален продукт, който ще ви помогне да разнообразите ястията си, заменяйки изкуствените оцветители. Може да добавяте куркума към ориз, картофено пюре, яйца, карфиол и всяка храна, която има нужда от апетитен цвят.
Източник: delightedmomma.com
Заглавна снимка: healthythairecipes.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ 20 х 20 х 4 мм
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
ФРИТЮРНИК С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ BERLINGER HAUS BH9343 BLACK ROSE AIR FRYER 5 л
Безплатна доставка за България!ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ 20 х 30 х 4 мм
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА модел APM002
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Куркума, Турмерик, Индийски шафран
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Полезни свойства и приложения на куркума
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Боядисайте текстил с куркума
- Заздравете раните с куркума
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
Коментари към Добавете куркума към месото, преди да го печете