Добавете куркума към месото, преди да го печете
Добавете куркума към месото, преди да го печете. Проучване показва, че подправката помага за намаляване на карциногените, които се създават при топлинната му обработка. Това е чудесен начин за овкусяване на месо, който помага за намаляване нивата на хетероцикличните амини с до 40 %, сочат данни от изследването. Опасните канцерогенни съединения се образуват в пилешкото (и други видове месо), когато се приготвят на висока температура – на грил.

В допълнение подправката е силно оцветяващ натурален продукт, който ще ви помогне да разнообразите ястията си, заменяйки изкуствените оцветители. Може да добавяте куркума към ориз, картофено пюре, яйца, карфиол и всяка храна, която има нужда от апетитен цвят.
Източник: delightedmomma.com
Заглавна снимка: healthythairecipes.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ТРИМАРТ АГАР АГАР 200 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ЗЕХТИН 250 мл
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
ЕЪР ФРАЙЪР JOCCA - ЧЕРЕН ЦВЯТ
Безплатна доставка за България!КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МАЛКАТА ГОЛЯМА ГОТВАРСКА КНИГА / БЪРЗА КУХНЯ - СИЕЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Жена едва не изгуби живота си след предозиране с добавка с куркума
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Полезни свойства и приложения на куркума
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Куркума, Турмерик, Индийски шафран
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Куркумата като средство за отслабване
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
Коментари към Добавете куркума към месото, преди да го печете