Добавете куркума към месото, преди да го печете
Добавете куркума към месото, преди да го печете. Проучване показва, че подправката помага за намаляване на карциногените, които се създават при топлинната му обработка. Това е чудесен начин за овкусяване на месо, който помага за намаляване нивата на хетероцикличните амини с до 40 %, сочат данни от изследването. Опасните канцерогенни съединения се образуват в пилешкото (и други видове месо), когато се приготвят на висока температура – на грил.
В допълнение подправката е силно оцветяващ натурален продукт, който ще ви помогне да разнообразите ястията си, заменяйки изкуствените оцветители. Може да добавяте куркума към ориз, картофено пюре, яйца, карфиол и всяка храна, която има нужда от апетитен цвят.
Източник: delightedmomma.com
Заглавна снимка: healthythairecipes.com
По статията работи: Росица Раднева
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЗОЯ БИО КУРКУМА на прах 60 г
ЗОЯ БИО КУРКУМА на прах 150 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
НовЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
ОЛ НУТРИШЪН КОКОСОВО МАСЛО 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Полезни свойства и приложения на куркума
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Куркума, Турмерик, Индийски шафран
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
Коментари към Добавете куркума към месото, преди да го печете