Добавете куркума към месото, преди да го печете
Добавете куркума към месото, преди да го печете. Проучване показва, че подправката помага за намаляване на карциногените, които се създават при топлинната му обработка. Това е чудесен начин за овкусяване на месо, който помага за намаляване нивата на хетероцикличните амини с до 40 %, сочат данни от изследването. Опасните канцерогенни съединения се образуват в пилешкото (и други видове месо), когато се приготвят на висока температура – на грил.
В допълнение подправката е силно оцветяващ натурален продукт, който ще ви помогне да разнообразите ястията си, заменяйки изкуствените оцветители. Може да добавяте куркума към ориз, картофено пюре, яйца, карфиол и всяка храна, която има нужда от апетитен цвят.
Източник: delightedmomma.com
Заглавна снимка: healthythairecipes.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Полезни свойства и приложения на куркума
- Куркума, Турмерик, Индийски шафран
- Заздравете раните с куркума
- Използвайте куркума против афти и възпаления в устната кухина
- Направете си здравословен чипс от гулия
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
Коментари към Добавете куркума към месото, преди да го печете