Добавете куркума към месото, преди да го печете

Добавете куркума към месото, преди да го печете. Проучване показва, че подправката помага за намаляване на карциногените, които се създават при топлинната му обработка. Това е чудесен начин за овкусяване на месо, който помага за намаляване нивата на хетероцикличните амини с до 40 %, сочат данни от изследването. Опасните канцерогенни съединения се образуват в пилешкото (и други видове месо), когато се приготвят на висока температура – на грил.

В допълнение подправката е силно оцветяващ натурален продукт, който ще ви помогне да разнообразите ястията си, заменяйки изкуствените оцветители. Може да добавяте куркума към ориз, картофено пюре, яйца, карфиол и всяка храна, която има нужда от апетитен цвят.
Източник: delightedmomma.com
Заглавна снимка: healthythairecipes.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОВАЛНА ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ 20 х 30 х 4 мм
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
ТРИМАРТ КСАНТАНОВА ГУМА 300 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ИТАЛИАНСКИ БИЛКИ 250 мл
МАЛКАТА ГОЛЯМА ГОТВАРСКА КНИГА / БЪРЗА КУХНЯ - СИЕЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Жена едва не изгуби живота си след предозиране с добавка с куркума
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Боядисайте текстил с куркума
- Куркума, Турмерик, Индийски шафран
- Направете си здравословен и ухаещ на вкусно чипс от босилек
- Полезни свойства и приложения на куркума
- Как да си приготвите оризово брашно?
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
Коментари към Добавете куркума към месото, преди да го печете