Добавете куркума към месото, преди да го печете

Добавете куркума към месото, преди да го печете. Проучване показва, че подправката помага за намаляване на карциногените, които се създават при топлинната му обработка. Това е чудесен начин за овкусяване на месо, който помага за намаляване нивата на хетероцикличните амини с до 40 %, сочат данни от изследването. Опасните канцерогенни съединения се образуват в пилешкото (и други видове месо), когато се приготвят на висока температура – на грил.

В допълнение подправката е силно оцветяващ натурален продукт, който ще ви помогне да разнообразите ястията си, заменяйки изкуствените оцветители. Може да добавяте куркума към ориз, картофено пюре, яйца, карфиол и всяка храна, която има нужда от апетитен цвят.
Източник: delightedmomma.com
Заглавна снимка: healthythairecipes.com
По статията работи: Росица Раднева
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ТРИМАРТ КСАНТАНОВА ГУМА 300 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ИТАЛИАНСКИ БИЛКИ 250 мл
КУХНЕНСКИ РОБОТ STARLYF ROTOCHEF 8 В 1
ТРИМАРТ АГАР АГАР 200 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ЗЕХТИН 250 мл
МАЛКАТА ГОЛЯМА ГОТВАРСКА КНИГА / БЪРЗА КУХНЯ - СИЕЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Жена едва не изгуби живота си след предозиране с добавка с куркума
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Куркума, Турмерик, Индийски шафран
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- С помощта на кламери и фурна си изпечете чушки, без да прегарят и без чушкопек
- Полезни свойства и приложения на куркума
- Куркумата като средство за отслабване
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
Коментари към Добавете куркума към месото, преди да го печете