Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Добавете куркума към месото, преди да го печете

Добавете куркума към месото, преди да го печете

Добавете куркума към месото, преди да го печете - изображение
Добавете куркума към месото, преди да го печете. Проучване показва, че подправката помага за намаляване на карциногените, които се създават при топлинната му обработка. Това е чудесен начин за овкусяване на месо, който помага за намаляване нивата на хетероцикличните амини с до 40 %, сочат данни от изследването. Опасните канцерогенни съединения се образуват в пилешкото (и други видове месо), когато се приготвят на висока температура – на грил.
 
В допълнение подправката е силно оцветяващ натурален продукт, който ще ви помогне да разнообразите ястията си, заменяйки изкуствените оцветители. Може да добавяте куркума към ориз, картофено пюре, яйца, карфиол и всяка храна, която има нужда от апетитен цвят
 
Източник: delightedmomma.com
Заглавна снимка: healthythairecipes.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноИнтервютаРецептиПроизводителиИсторияДиетиБотаникаЛечения