Начало Съвети Околна среда и бит За дома Запазете уюта и топлината у дома чрез 9 начина

Запазете уюта и топлината у дома чрез 9 начина

Запазете уюта и топлината у дома чрез 9 начина - изображение

За съжаление, няма как да предотвратите идването на зимата. Но може да се предпазите от премръзване през студените дни. И това няма да ви струва много излишни средства от семейния бюджет. Представяме ви няколко съвета, способни да помогнат да запазите дома топъл и уютен.

1. Използвайте алуминиево фолио

Ако имате радиатор, прикрепен към стената, поставете лист алуминиево фолио зад него. По този начин може да отразите топлината и да я насочите към стаята, за да я затоплите бързо и лесно.

2. Сменете чаршафите

Чувството да се настаните в меко и топло легло е невероятно. Но в студените месеци, това се оказва трудна задача заради чаршафите. Снабдете се със спален комплект от фланелен плат. Той е по-плътен и по-топъл. Точно от това имате нужда през зимата.

3. Оставете слънцето да влезе

Отварянето на завесите рано сутрин по време на изгрев позволява на слънчевата светлина да влезе във вашия дом. По този начин стаята се затопля по-бързо. Ако използвате този метод, не забравяйте, че трябва да дръпнете завесите отново след залязване на слънцето, за да предотвратите излизането на топлина през прозорците. 

4. Постелете килимите

Чергите и килимите не само изглеждат добре - те могат да допринесат за затопляне на стаята през студените зимни месеци. А килимът действа като средство за изолация, което предпазва краката от загубата на топлина.

5. Запалете свещи

Също като килими, свещите не се използват само за декоративни цели. Те служат като чудесно средство за внасяне на уют и топлина в семейното жилище. Точно от това се нуждаете през студените зимни дни.

6. Уплътнете прозорците

Студеният въздух може да влезе през вратите и прозорците, ако не са добре уплътнени. За да предотвратите това, използвайте широко тиксо или напръскайте огледалната повърхност с вода и покрийте с аерофолио. То действа като предпазен слой, който предотвратява навлизането на студен въздух в жилището.

7. Консумирайте топли храни и напитки

Този трик е добре познат. Ако ви е студено, консумирайте чаша чай или горещ шоколад. Топлите храни, включително пилешките и зеленчукови супи, които са не само вкусни, но и полезни, също вършат чудесна работа.

8. Включете фурната

Студените дни изискват топли храни. Това е чудесна възможност да започнете да използвате фурната. По този начин може да стоплите не само тялото, както споменахме в предходната точка, но и помещението. Оставете фурната отворена, след като приключите с готвенето, за да "убиете с един камък два заека".

9. Поканете приятели

Събирането с приятели може да помогне за подобряване на настроението, в случай че се чувствате потиснати заради времето. Освен това всеки от тях допринася за затопляне на стаята. Така че колкото повече, толкова по-добре. И по-топло.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: express.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноФизиологияСпортСоциални грижиЛайфстайлРецептиЛеченияСнимкиНовиниИсторияАнкетиОрганизацииДиетиНормативни актове