За готвене, печене или в салати употребявайте само "добри" мазнини
Ненаситените мазнини (поли- и моно-) често се наричат "добри" мазнини, защото малки количества от тях всъщност помагат за намаляване на нивото на холестерол в кръвта. Ето кои продукти можем да консумираме, за да се сдобием с тях:
- рапично олио;
- царевично олио;
- зехтин;
- фъстъчено масло;
- добре рафинирано шафранено олио;
- сусамено олио;
- соево олио.
Дори и да са растителни, все пак не бива да се прекалява и с тези мазнини. Препоръчително е употребата им за готвене, печене или в салати да не надвишава от 5 до 8 чаени лъжички на ден. За да си спестите мазнината при печене, използвайте съдове с незалепващо покритие.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ ПЕРИЛА капсули * 150 SANCT BERNHARD
ХОЛЕСТЕНОРМ 50 мл
ЛЕГАСИЛИН капсули * 60 БУРОВ
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Хирургически дренаж
- Как да свалим холестерола и триглицеридите без лекарства
- Висок холестерол
- КОГАТО ВИ СЕ ВИЕ СВЯТ...
- Кръвният шоколад Хематоген - полезният десерт от СССР
- Висок HDL холестерол
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Лечение на дехидратация (рехидратация)
- Пълна кръвна картина (ПКК)
- Гама-глутамилтранспептидаза (ГГТ, ГГТП)
Коментари към За готвене, печене или в салати употребявайте само "добри" мазнини