За да не лютят ръцете ви от лютите чушки, ги мажете с олио

Закачливият леко щипещ вкус на лютите чушлета е страхотно допълнение към много кулинарни изкушения. Единствения недостатък на готвенето с тях е лютенето на пръстите на ръцете, след като ги нарежете. Ето защо преди да започнете обработка на люти чушки, е необходимо да приложите един лесен трик.
Просто намажете пръстите си с олио или зехтин и да го втрийте добре в кожата си, докато попие. Това ще образува защитен слой около ръцете ви и ще предотврати проникването на лютия пигмент в порите на кожата, а освен това ще предпази пръстите ви от оцветяване.
Източник: brightside.me
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КУХНЕНСКА АНТИБАКТЕРИАЛНА ДЪСКА ЗА РЯЗАНЕ СЪС ЗЕЛЕН ЦВЯТ WELLOS
СТИКС РЕЗАЧКА ЗА ФОЛИО
НовАКУМУЛАТОРНА НОЖИЦА ЗА ЖИВ ПЛЕТ И ХРАСТИ STARLYF 2 В 1
НовДЪСКА ЗА РЯЗАНЕ С ВГРАДЕНА ТАВИЧКА JOCCA
НовСЛАЙСЕР ЗА КАРТОФЕНИ ПРЪЧИЦИ ALPINA
НовДЪСКА ЗА РЯЗАНЕ С КУХНЕНСКА ВЕЗНА JOCCA
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Дъската за рязане - как да изберем подходящата
- Лютите чушки могат да предизвикат силно главоболие
- Консумацията на люти чушки намалява риска от инфаркт
- Салата с маслен боб, домати и люта чушка
- 8 грешки при използване на дъската за рязане
- Спагети с люти чушки и чесън
- Лютите чушки според скалата на Сковил
- Състезания по ядене на люти чушки - израз на парещата любов към зеленчука
- Лют пипер, Люта чушка
Коментари към За да не лютят ръцете ви от лютите чушки, ги мажете с олио