За да не лютят ръцете ви от лютите чушки, ги мажете с олио
Закачливият леко щипещ вкус на лютите чушлета е страхотно допълнение към много кулинарни изкушения. Единствения недостатък на готвенето с тях е лютенето на пръстите на ръцете, след като ги нарежете. Ето защо преди да започнете обработка на люти чушки, е необходимо да приложите един лесен трик.
Просто намажете пръстите си с олио или зехтин и да го втрийте добре в кожата си, докато попие. Това ще образува защитен слой около ръцете ви и ще предотврати проникването на лютия пигмент в порите на кожата, а освен това ще предпази пръстите ви от оцветяване.
Източник: brightside.me
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КУХНЕНСКА АНТИБАКТЕРИАЛНА ДЪСКА ЗА РЯЗАНЕ СЪС ЗЕЛЕН ЦВЯТ WELLOS
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА РЯЗАНЕ BJ473
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ КОМПЛЕКТ ДЪРВЕНИ ПЛОДОВЕ ЗА РЯЗАНЕ 14021
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ - ПЛОДОВЕ 10487
СТИКС РЕЗАЧКА ЗА ФОЛИО
НовДЪСКА ЗА РЯЗАНЕ С КУХНЕНСКА ВЕЗНА JOCCA
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лютите чушки според скалата на Сковил
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Лют пипер, Люта чушка
- Лютите чушки могат да предизвикат силно главоболие
- Консумацията на люти чушки намалява риска от инфаркт
- Пълнени люти чушки с крема сирене на скара
- Как по-лесно да обелим доматите?
- Дъската за рязане - как да изберем подходящата
- Салата с маслен боб, домати и люта чушка
- 8 грешки при използване на дъската за рязане
Коментари към За да не лютят ръцете ви от лютите чушки, ги мажете с олио