За да не предава лош вкус на салатата, съхранявайте олиото на тъмно и хладно място
Понякога забравяме, че освен пресните зеленчуци, за една хубава салата са необходими и пресни подправки. Най-честата смес за овкусяване на салати или т.нар. дресинг се състои от оцет (ябълков или винен), олио (или зехтин) и сол. Начинът им на съхранение, разбира се, се отразява на техните вкусови качества, които се предават съответно и на салатата ни. Особено отрицателно влияние има дъхът на старо олио, затова последвайте следния съвет. Олиото в затворен съд от пластмаса или стъкло може да издържи една година, ако се пази на тъмно и хладно място. След като отворим бутилката обаче, трябва бързо да го използваме. Ако нямате възможност за бърза консумация, за предпочитане е да купувате по-малки разфасовки от този продукт. Така той ще има винаги пресен и качествен вкус, който ще предавате и на салатите си.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ШАРЛАН 500 мл. БАЛЧО
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
МАРИСТО ОМЕГА 3-6-9 ОЛИО ОТ ЛЕН, СУСАМ И СЛЪНЧОГЛЕД 500 мл
ХЕМПИ ОЛИО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Салата от маслини и лук
- Слънчогледово олио - видове, състав, полза и съхранение
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Направете 3-дневно пречистване на организма със салата от зеле, цвекло и моркови
- Салата от моркови, цвекло и целина
- 16 вида масла за готвене и техните предимства и недостатъци – част 1
Коментари към За да не предава лош вкус на салатата, съхранявайте олиото на тъмно и хладно място