За да нямате кариеси, подслаждайте храните и напитките с мед

Едно от най-честите заболявания на зъбите, особено при децата, е кариесът. Често се твърди, че медът насърчава появата на кариес, тъй като е сладък и има лепкава консистенция. Медицински изследвания, проведени в Нова Зеландия обаче, опровергават това твърдение. Те доказват, че пчелният мед в разтворена форма предотвратява развитието на бактериите, които причиняват зъбна плака. Това е така, защото в състава си включва водороден пероксид. Когато медът се разтваря в напитка или ястие, свързаният водороден пероксид се освобождава и осъществява антибактериален ефект. Това пречи на метаболизма на бактериите, които могат да се прикрепят към повърхността на зъба. При всички положения, ако не помага, то медът със сигурност не пречи на красотата и здравето на зъбите ни. Така, че за предпочитане е да подслаждате храните и напитките си с мед, а не със захар.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НАТУРАЛЕН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
НАТУРАЛЕН БАЛСАМОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
СГЪВАЕМ ТЕРМОБОКС STARLYF COLD BOX
КОКОЖИ сашета * 20 DXN
ТЕРМОС БЯЛ ДИАМАНТ 500 мл KANCHE
АРОМАНДИСЕ КАФЕ ОТ ПЕЧЕНА СПЕЛТА 100 г
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Нетрадиционно
- Как да облекчим болката в зъба у дома
- Натурални средства подпомагащи лечението на пародонтоза
- Кариес
- Кога може да се пие алкохол след вадене на зъб?
- д-р Шенол Ахмед Хюсеин
- Защо не се пуши след вадене на зъб?
- Избягване на киселинни храни
- д-р Катя Карамфилова Симеонова-Цачева
- Домашни средства и билки при изваден зъб
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
Коментари към За да нямате кариеси, подслаждайте храните и напитките с мед