За да нямате кариеси, подслаждайте храните и напитките с мед

Едно от най-честите заболявания на зъбите, особено при децата, е кариесът. Често се твърди, че медът насърчава появата на кариес, тъй като е сладък и има лепкава консистенция. Медицински изследвания, проведени в Нова Зеландия обаче, опровергават това твърдение. Те доказват, че пчелният мед в разтворена форма предотвратява развитието на бактериите, които причиняват зъбна плака. Това е така, защото в състава си включва водороден пероксид. Когато медът се разтваря в напитка или ястие, свързаният водороден пероксид се освобождава и осъществява антибактериален ефект. Това пречи на метаболизма на бактериите, които могат да се прикрепят към повърхността на зъба. При всички положения, ако не помага, то медът със сигурност не пречи на красотата и здравето на зъбите ни. Така, че за предпочитане е да подслаждате храните и напитките си с мед, а не със захар.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Нетрадиционно
- Натурални средства подпомагащи лечението на пародонтоза
- Как да облекчим болката в зъба у дома
- Кариес
- д-р Диана Здравкова Първулова
- д-р Боряна Кънчева Драгнева
- Как и защо да си направим вода с електролити
- Защо не се пуши след вадене на зъб?
- д-р Дамян Атанасов Стойков
- Смърт на дете след упойка: Прокуратурата обвини анестезиолога
- д-р Георги Йорданов Атанасов
Коментари към За да нямате кариеси, подслаждайте храните и напитките с мед