За да нямате кариеси, подслаждайте храните и напитките с мед
Едно от най-честите заболявания на зъбите, особено при децата, е кариесът. Често се твърди, че медът насърчава появата на кариес, тъй като е сладък и има лепкава консистенция. Медицински изследвания, проведени в Нова Зеландия обаче, опровергават това твърдение. Те доказват, че пчелният мед в разтворена форма предотвратява развитието на бактериите, които причиняват зъбна плака. Това е така, защото в състава си включва водороден пероксид. Когато медът се разтваря в напитка или ястие, свързаният водороден пероксид се освобождава и осъществява антибактериален ефект. Това пречи на метаболизма на бактериите, които могат да се прикрепят към повърхността на зъба. При всички положения, ако не помага, то медът със сигурност не пречи на красотата и здравето на зъбите ни. Така, че за предпочитане е да подслаждате храните и напитките си с мед, а не със захар.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СГЪВАЕМ ТЕРМОБОКС STARLYF COLD BOX
КОКОЖИ 1 кг DXN
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ BRUT 500 мл
МАТИСЪН БИО ЖИВА ЛИМОНАДА С ДЖИНДЖИФИЛ И КУРКУМА 500 мл
ВИТАМИНОВА ВОДА B+ ДИНЯ И ЛАЙМ БЕЗ ЗАХАР 600 мл
НУРС СОК ОТ ЧЕРНА МАЩЕРКА 1000 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Нетрадиционно
- Натурални средства подпомагащи лечението на пародонтоза
- Как да облекчим болката в зъба у дома
- 6 причини защо винаги сте гладни
- Как да направим есенните напитки по-здравословни
- Кариес
- Най-добрите храни за диабетици
- Защо не се пуши след вадене на зъб?
- Природни средства срещу зъбен камък
- Всеки зъб е свързан с орган в тялото и може да сигнализира за проблем
- д-р Катя Карамфилова Симеонова-Цачева
Коментари към За да нямате кариеси, подслаждайте храните и напитките с мед