За да обелите безпроблемно варените яйца, прибавете сода във водата им
Ако обичате да хапвате яйца, не забравяйте, че те са най-полезни, когато са варени. Жълтъкът е супер витаминозната част от яйцето, а белтъкът му представлява чист протеин. Но за да бъдат яйцата здравословни, то белтъкът трябва да бъде сварен, а жълтъкът да остане леко суров. Само по този начин в тях се запазват всички полезни вещества. Когато варите яйца, обикновено възниква проблем с беленето на черупката им, особено ако те са съвсем пресни. В такъв случай просто прибавете към водата 1 чаена лъжичка сода бикарбонат. По този начин ще можете бързо и лесно да отстраните черупката на яйцето, без ни най-малко да нарушавате целостта на неговия белтък.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Как да си направите изкуствен сняг от сода за хляб
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към За да обелите безпроблемно варените яйца, прибавете сода във водата им