Изберете маска от жълтък или белтък според това дали кожата ви е суха или мазна
Яйцето е един от натуралните продукти, които най-често присъстват в състава на домашните маски за красота - както за кожата, така и за косата. И не напразно. Жълтъкът и белтъкът ни снабдяват с различни по рода си хранителни вещества, които да използваме според това от какво се нуждаем в по-голяма степен. Затова при избора си на маска трябва да се ръководим преди всичко от два фактора: вида на кожата си и съставките в рецептата. Ако следваме правилно всички инструкции, ще се радваме на най-голям положителен ефект от всяка една домашна процедура.
- За суха кожа - жълтъкът е най-доброто естествено средство за хидратиране и подхранване, ето защо маските с яйчен жълтък се препоръчват за суха кожа.
1. Маска с яйчен жълтък - отделете жълтъка, разбъркайте го и нанесете върху почистената кожа на лицето. Измитите маската с хладка вода половин час след прилагането.
2. Маска с жълтък и мед - отделете жълтъка и го разбъркайте с 1 чаена лъжичка пресен мед. Намажете лицето за 15 минути и изплакнете с топла вода.
3. Витаминозна яйчна маска - за допълнителна сила сухата кожа може да бъде снабдена с витамини чрез пресни плодове и зеленчуци. Маската е ефективна с добавянето само на един плод по избор, например: банан, райска ябълка, авокадо, пъпеш, кайсия, тиква, морков или круша. Отделете жълтъка и го смесете с 1 супена лъжица от направения на каша плод или зеленчук. Задръжте маската за 15 минути върху кожата си, след което изплакнете с хладка вода.
- За мазна кожа - белтъкът има обезмасляващ и стягащ ефект, така че маските с него са идеални за мазна кожа.
1. Маска с яйчен белтък - отделете белтъка, разбъркайте, докато стане на пяна и намажете лицето си. Изчакайте да изсъхне напълно и отмийте с хладна вода.
2. Маската с белтък и ракия - смесете белтъка с 1 чаена лъжичка пресен лимонов сок, 1 чаена лъжичка ракия и 2 супени лъжици сок от краставица. Приложете на почистена кожа, изчакайте да изсъхне напълно и измийте с хладка вода.
3. Витаминозна маска с белтък - смесете 1 белтък с 1 супена лъжица настъргана на ситно зелена ябълка. Нанесете маската върху лицето за 15 минути и отмийте с хладка вода. Ябълката може да замените със следните по-кисели плодове: круша, портокал, грейпфрут, грозде, ягоди, малини, касис, нар.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ,ПОДХРАНВАЩ ШАМПОАН ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ С ПАЛМОВО МАСЛО 150 мл.
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН 1 л
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ ОТЛЕПЯЩА ПОЧИСТВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С АКТИВЕН ВЪГЛЕН 10 мл
БИЕЛЕНДА КАРБО ДЕТОКС ПОЧИСТВАЩА ПАСТА ЗА ЛИЦЕ С АКТИВЕН ВЪГЛЕН 3 в 1 ЗА МАЗНА И КОМБИНИРАНА КОЖА 150 гр.
ДЕВА ПОЧИСТВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ ЗА БЛЯСЪК С ГЛИНА 7 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- За жената
- 13 кожни образувания, които е добре да се прегледат от специалист
- Натурални средства срещу парализа на лицевия нерв
- Премахване на милиуми в домашни условия
- д-р Иванка Маркова Баева
- Алтернативни методи и средства за терапия и контрол на уртикария
- Домашни рецепти срещу бръчки
- Мирта
- Домашни маски срещу отпусната кожа
- Алтернативно лечение при изгаряне на кожата
- д-р Теодора Цекова Чолакова
Коментари към Изберете маска от жълтък или белтък според това дали кожата ви е суха или мазна