Как да си консервираме жълтъци?

Обичате ли да похапвате яйца? Вижте как да изненадате гостите си като добавите към менюто тези вкусни консервирани жълтъци. Комбинацията от различния им мек вкус и кехлибарен цвят няма как да не впечатли всички на трапезата.

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша хималайска сол (или морска сол)
- 1 чаена чаша захар
- 4 яйца
Начин на приложение:
- Комбинирайте солта и захарта в купа и изсипете 2/3 от сместа в контейнер с херметическо затваряне.
- Внимателно отделете жълтъците от белтъците. Този лесен трик ще ви помогне да го направите.
- След това поставете жълтъците в микса с помощта на лъжица.
- Внимателно разсипете останалата част от микса захар и сол над жълтъците, докато ги покриете добре. Затворете съда и го оставете в хладилник за 16 часа. (Имайте предвид, че колкото по-дълго оставите жълтъците, толкова по-стегнати ще се получат.)

- Внимателно отстранете жълтъците от сместа и ги изплакнете със студена вода.
- След това ги подсушете с кухненска хартия и поднесете, за да зарадвате сетивата на гостите си.

- Едва ли някой ще оспори, че изглеждат изключително апетитно.

Допълнителен съвет: Преди да преминете към приготвяне на яйца, вижте как да разберете дали са пресни по черупката им.
Източник: jesspryles.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН 1 л
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ,ПОДХРАНВАЩ ШАМПОАН ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ С ПАЛМОВО МАСЛО 150 мл.
АМИКС ЕГГ АМИНО 6000 таблетки * 900
ПЛАНТИС ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА 300 мг капсули * 30
НовАМИКС НАЙТ ПРО ЕЛИТ 1 кг
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Яйце на фазан
- Трябва ли яйцата да се съхраняват в хладилник
- Патешко яйце
- Гълъбово яйце
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Яйце на токачка
Коментари към Как да си консервираме жълтъци?