Избирайте месо без сланина или я отстранявайте от него, преди да готвите
Поради зачестяване на заболявания, като хипертония, инфаркти и затлъстяване, много от хората замениха тлъстите меса с пилешко и риба. Ако искате да продължите консумацията на телешко и свинско месо, като намалите до минимум рисковете за здравето си, се придържайте към следните съвети:
- избирайте внимателно месото - колкото по-малко сланина съдържа, толкова по-добре;
- ограничете количеството консервирано месо и сандвичите с този вид продукти;
- отстранявайте сланината от месото, преди да готвите;
- вместо да пържите, го печете на скара или грил;
- яжте не повече от 5 до 7 порции месо на седмица.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВЕЗНА - УРЕД ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА МАЗНИНИ И СЪСТАВА НА ТЯЛОТО ОМРОН BF511
Безплатна доставка за България!ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовБОИРЕР ЕЛЕКТРОННА СТЪКЛЕНА ВЕЗНА BG 17
ХАЙТМАН ПЮР ПРЕПАРАТ ПРОТИВ МАЗНИНИ И МИРИЗМИ С АКТИВЕН НАТРОН 350 г
НовБОИРЕР ЕЛЕКТРОННА СТЪКЛЕНА ВЕЗНА BF 850
Безплатна доставка за България!ЕУРОЛАМП ЕЛЕКТРОНЕН КАНТАР ЧЕРЕН
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Рецепти за варена сланина с подправки
- И билките имат странични ефекти
- Свинска сланина – състав, полезни свойства и противопоказания
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Методи за лечение на анорексия
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Пържена сланина с лук
Коментари към Избирайте месо без сланина или я отстранявайте от него, преди да готвите