Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Избягвайте да допускате тези 10 хигиенни грешки

Избягвайте да допускате тези 10 хигиенни грешки

Избягвайте да допускате тези 10 хигиенни грешки - изображение

Кой би си помислил, че малките подробности, на които не обръщаме внимание, биха могли да окажат влияние върху нашето здраве и щастие? Ще останете изненадани, след като разберете, че не трябва да допускате тези често срещани грешки. Да видим кои са те.

1. Гризане на ноктите като начин за справяне със стреса

Понякога гризането на ноктите може да бъде причинено от емоционален или психически стрес и да се използва като начин за преодоляване на тези чувства. Също така е възможно да правите това, без дори да осъзнавате. За съжаление, вредният навик не оказва благоприятно въздействие върху вашия външен вид и здраве. Той не е причина за гордост и вие трябва да се откажете от него.

2. Употреба на клечки за уши като средство за почистване на слуховите органи

Повечето хора смятат, че клечките за уши могат да помогнат за почистване на слуховите органи. Но това не е съвсем така: ушната кал се избутва навътре, което причинява повече вреди, отколкото ползи. В резултат на това, клечките за уши могат да бъдат основна причина за увреждане на тъпанчето, загуба на слух и други. Медицинските специалисти съветват да посетите лекар, в случай, че наистина имате проблем.

3. Забравяте да миете ръцете си след използване на тоалетна

Според едно изследване, хората са склонни да не мият ръцете си след използване на тоалетната. Повечето от тях вярват, че това не е важно и е просто загуба на време. Измиването на ръцете обаче е най-добрият и лесен начин за предпазване от заболявания.

4. Не сменяте четката за зъби дълго време

Четката за зъби може да се превърне в дом за много бактерии и то само в рамките на месец. Това, както знаем, е вредно за здравето. Зъболекарите препоръчват да сменяте четката за зъби на всеки 2-3 месеца, тъй като нейната продължителна употреба може да доведе до сериозни здравословни проблеми, включително сърдечно-съдови.

5. Забравяте да използвате конец за зъби

Няма значение колко старателно миете зъбите си, за да държите микробите далеч. Без употребата на дентален конец едва ли може да поддържате венците в добро състояние. Това почистващо средство намалява риска от развитие на бактерии в устната кухина и предотвратява гингивит.

6. Ексфолирате кожата прекалено често

Прекомерното ексфолиране може да доведе до поява на акне и бръчки и да ви накара да изглеждате по-възрастни, отколкото сте в действителност. Дерматолозите съветват да почиствате кожата два пъти седмично. В противен случай, ексфолирането може да предостави повече вреди, отколкото ползи.

7. Не чистите нещата, които използвате ежедневно

Колко често мислите за предметите, които докосвате често, но не приемате на сериозно? Всъщност дръжките на вратите, клавиатурите, ключовете и смартфоните са тези неща, които събират най-голямо количество бактерии.

8. Разполагате с паста за зъби, съдържаща флуор

Този вид паста за зъби е изключително опасна за децата, тъй като води до неправилно развитие на зъбите и поява на бели петна по тях. Освен това, уврежда зъбния емайл и увеличава абсорбцията на алуминий от мозъка, което допринася за развитието на Алцхаймер.

9. Покривате възглавницата с памучна калъфка

Това текстилно изделие ви кара да изглеждате по-възрастни, отколкото сте в действителност. То може да доведе до поява на бръчки, изсушаване на кожата и увреждане на косата. Най-добре да използвате копринена калъфка.

10. Чистите с прахосмукачката прекалено често

Ежедневната употреба на прахосмукачка може да окаже негативно въздействие върху здравето. Ако не почиствате уреда, подът и килимът могат да се повредят заради замърсяването и частиците прах. Ако използвате прахосмукачка по-малко от веднъж седмично, препоръчваме да сменяте филтъра през всеки сезон.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.rd.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноПсихологияИсторияАнкетиЛеченияНормативни актовеАлт. медицинаПроизводители