Начало Съвети Околна среда и бит За дома Избягвайте тези 10 дизайнерски идеи, които са напълно остарели

Избягвайте тези 10 дизайнерски идеи, които са напълно остарели

Избягвайте тези 10 дизайнерски идеи, които са напълно остарели - изображение

Много сложни конструкции, като многостепенни тавани и гардероби с отделения, вече са остарели. Това, което е модерно в момента, се крие в простотата и наличието на екологични материали. Следният кратък списък може да ви помогне да прецените дали даден интериорен дизайн е съвременен или не.

1. Многостепенни тавани

Според повечето дизайнери, хитът в началото на 2000-та година - многостепенни тавани с осветление - е много остарял. Днес, вместо сложни конструкции, светлини и всички тези неща, е модерно таваните да поддържат колкото се може по-опростен вид. Цветните светлини също не са на мода, въпреки че някога са били ключов дизайнерски аспект.

2. Отделения и арки

Арките в тесните коридори и фалшивите стени от гипсокартон са още един знак за остарял интериорен дизайн. През повечето време тези неща нямат никаква функционалност, но заемат място. Това е много лошо за малките апартаменти. Дизайнерите предпочитат да оставят коридорите без врати и определено без никакви арки. Може да използвате специални конструкции, за да отделите пространствата - тънки метални панели, например.

3. Мебели по дължина на стената

Вместо огромни гардероби и други масивни мебели, дизайнерите предпочитат по-малки дървени изделия.

4. Фототапет

Без значение колко атрактивен може да изглежда един фототапет, неговата употреба е силно непрепоръчителна. Вместо изображение на небе или гора, дизайнерите залагат на декоративна мазилка, тапет, дървен панел или керамични плочки.

5. Гардероби с отделения

Простотата е тенденция. Ето защо, вместо гардероби с отделения, дизайнерите препоръчват да използвате такива с обикновени врати.

6. Мебели в комплект

Легло с подходящи нощни шкафчета, гардероб и скрин в един и същ стил, еднакъв диван и фотьойл в хола - мебелите в комплект са напълно остарели. Дизайнерите съветват да обърнете внимание на тези, които са напълно различни един от друг.

7. Тапети в цялата стая

Съвременните специалисти по интериорен дизайн споделят, че използването на определен вид тапети за цялата стая е много необичайно. Ето защо те препоръчват да направите едната стена различна. Това обикновено е първата, която виждате, когато влезете в помещението.

8. Душ кабини

Пространствените душ кабини под формата на капсули вече не са на мода. В наши дни е по-добре да използвате обикновена стъклена конструкция и добър хардуер.

9. Компютърни бюра

Огромните компютърни бюра с рафтове са вече в миналото. В момента на мода са малките масички. И ако имате нужда от рафтове, най-добре да използвате затворени.

10. Кухненска маса и столове

В момента е модерно да се използват удобни маси и столове с ниска височина, тъй като позволяват да сервирате вечерята по-лесно.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.hgtv.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлРецепти