Начало Съвети Околна среда и бит За дома Преобразете дома си с тези 10 гениални дизайнерски трика

Преобразете дома си с тези 10 гениални дизайнерски трика

Преобразете дома си с тези 10 гениални дизайнерски трика - изображение

Професионалните дизайнери разполагат с просто решение, което може да превърне жилището в произведение на изкуството за нула време. Искаме да споделим с вас няколко дизайнерски трика, за да може и вие да преобразите домашния интериор и да го персонализирате според вашия собствен стил.

1. Акцентираща стена.

Не е необходимо да боядисвате всяка стена, за да направите стаята цветна и вълнуваща. Просто нанесете боя само върху една от тях или я декорирайте с дървени панели както е показано на изображението.

2. Прозрачни мебели.

Този трик работи изключително добре за малки студиа, защото прозрачната мебел създава илюзия за допълнително пространство, което добавя светлина и простор към вашия интериорен дизайн.

3. "Направи си сам" дизайнерски мебели.

С помощта на кофа, боя и няколко дървени трупчета може да превърнете и най-обикновените мебели в дизайнерски произведения. Освен това има голяма вероятност те да бъдат единствени по рода си.

4. Огледало в рамка на прозорец.

Огледало, пригодено да прилича на прозорец, не само създава илюзия за по-голямо пространство, но също така прави стаята по-светла, особено, ако е поставено срещу истински прозорец.

5. Растения.

Растенията вдъхват живот дори на най-скучния интериорен дизайн и същевременно подобряват микроклимата в стаята. Може да ги поставите в различни ъгли на помещението или да ги групирате върху един рафт.

6. Книги като дизайнерски елементи.

Няма нужда да криете книгите в библиотеката: техните цветни корици служат за прекрасна декорация. Те могат да бъдат изложени на най-необичайните места, дори във вътрешността на стар радиатор като дизайнерски елемент.

7. Различни столове.

Идентичните столове, разположени около масата, са скучни и старомодни. Декораторите предлагат да използвате различни столове в един и същ дизайн. Този трик гарантира, че всички те се съчетават добре заедно. Например, столовете могат да имат един и същ цвят или сходен дизайн.

8. Необичайно осветление.

Обикновените светещи лампички могат да се превърнат в много повече от източник на светлина. Например - да се трансформират в необичайно платно за полароидни снимки.

9. Разделители за стаи.

Това е един чудесен начин за разделяне на пространството в няколко уютни зони. Освен това разделителят не трябва да се изгражда от нулата: може да използвате шкаф за съхранение с отворени рафтове.

10. Уютно място до прозореца.

Пространството до прозореца е перфектно място за отдих. Това може да бъде пейка или диван, където да се настаните удобно и да четете хубава книга или да се насладите на ползотворна дрямка.

Бонус: В допълнение, ако обичате природата, може да я включите във вътрешния дизайн на дома. Например, използвайте дървени елементи във вашето обзавеждане, декорирайте стената с фототапет, изобразяващ гориста местност или създайте висящо легло, за да се чувствате сякаш лежите върху хамак.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.homedit.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлРецепти