Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Избягвайте тези 6 често допускани грешки при измиването на ръцете

Избягвайте тези 6 често допускани грешки при измиването на ръцете

Избягвайте тези 6 често допускани грешки при измиването на ръцете - изображение

Мием ръцете си всеки ден многократно. Основната цел е да се премахнат бактерии и вируси, които са причина за развитие на различни болести. Твърди се, че това действие може да бъде по-полезно дори от използването на ваксини. Налице са фактори, които обуславят неговата ефикасност, както и някои често допускани грешки от наша страна. Вижте кои са те и разберете дали наистина правилно миете ръцете си.

1. Употребявате антибактериален сапун

антибактериален сапун

Няма достатъчно доказателства за заключението, че антибактериалните сапуни въздействат по-добре, отколкото обикновените. Те съдържат триклозан, бензетониев хлорид и други не напълно безвредни съставки, които биха могли да доведат до негативни последици, при продължително им използване. Можете да замените антибактериалния сапун у дома с кастилски. Той е чудесна алтернатива и е безопасен за кожата.

2. Използвате диспенсери

диспенсер за сапун

Установено е, че дозаторите за сапун, особено в обществени тоалетни, са с изключително повишено ниво на бактерии по тях. Също така, те често биват заредени точно с антибактериални продукти, за които прочетохте, че е по-добре да избягвате.

3. Миете ръцете си с гореща вода

гореща вода

Проучвания, направени в тази насока, сочат, че няма съществена разлика в ефективността на почистването на ръцете с различна температура на водата. Не е противопоказано да използвате топла вода, но това понякога само увеличава вероятността от поява на кожни раздразнения.

4. Избирате сешоара за ръце

сешоар за ръце

След като измиете ръцете си в обществена тоалетна, често се колебаете дали да използвате уреда за изсушаване или хартиени кърпи. Заложете на кърпите. Те намаляват с около 24% нивото на бактерии, докато сешоарът го увеличава.

5. Бързате при почистването на ръцете си

почистване на ръцете

Средно хората мият ръцете си за около 6-8 секунди, което е доста по-малко от необходимото за това време. За да се премахнат натрупаните микроби и мръсотия, трябва да извършвате действието поне за приблизително 30 секунди, като търкате старателно и сте прецизни към почистването на зоните между пръстите и под ноктите.

6. Предпочитате дезинфектанти за ръце

дезинфектант за ръце

Изборът на дезинфектант трябва да бъде последната ви алтернатива. Ако все пак използвате такъв продукт, той не трябва да съдържа синтетични аромати. Има избор от дезинфекциращи средства, направени от етерични масла. Също така бихте могли да си приготвите домашен дезинфектант.

 

По статията работи: Даниела Дамянова
Източник: draxe.com
Снимки: pinterest.co.uk, qz.com, bewell.com, berkeleywellness.com, bdshop.com, rd.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиСпортАлт. медицинаНовиниЛечения