Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Използвайте гъби рейши при паднал имунитет и туморни образувания

Използвайте гъби рейши при паднал имунитет и туморни образувания

Използвайте гъби рейши при паднал имунитет и туморни образувания - изображение

Рейши гъбите растат в районите на Азия и играят важна роля в източната медицина. Те съдържат силни активни съставки и заслужават статута на супер храна, защото полезните им свойства влияят положително на състоянието на целия организъм.

Гъбите могат да се ядат и сурови, но най-често се използват под формата на добавки, пудра и хапчета. Те съдържат антиоксиданти и са адаптогени, помагащи на тялото да се справи с неблагоприятни влияния и стрес фактори.

Рейши гъби

Вижте на какво се дължи нарастващата им популярност и при какви състояния се използват.

1. Подсилване на имунитета
Едно от ценните свойства на гъбите рейши е, че те укрепват имунната система и влияят на белите кръвни клетки. Екстрактът от гъбите засилва тяхната активност, а от своя страна белите кръвни телца се борят с инфекциите и анормалните клетки в тялото. Рейши са богати на антиоксиданти, които предпазват организма от оксидативен стрес, а освен това съдържат бета глюкани. Те са силен имуностимулатор и предпазват тялото от много заболявания, както и от процесите на стареене.
Рейши гъби2. Предпазване от туморни образувания
Рейши гъбите са противовъзпалителна храна, която съдържа антиоксиданти, бета глюкани и аминокиселини. Един от важните им компоненти са полизахаридите, които имат противотуморни свойства. Те предпазват ДНК-то и предотвратяват клетъчните мутации. Бета глюканите в състава на гъбите са естествено противораково средство, защото ограничават растежа на туморните клетки, а терпените пречат на разпространяването на метастазите. Рейши гъбите са добра добавка за пациенти, които преминават или се възстановяват от химиотерапия и премахване на туморни образувания.

3. Подобряват сърдечното здраве
Рейши гъбите спомагат за намаляване на кръвното налягане и възпаленията в кръвоносните съдове. Те имат балансиращ ефект върху нивата на хормоните и така съдействат за поддържането на добро кръвно, холестерол и циркулация.

Редактор: Гергана Стоева
Източници: healthline.com / organicfacts.net
Снимки: queenpinroanoke.com / zliving.com / superfoods.news

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияБотаникаЛюбопитноЗдравни съветиЛеченияНовиниЕ-тата в хранитеСоциални грижиЛайфстайлАлт. медицинаНормативни актовеСпортХранене при...ПатологияСнимкиИнтервютаРецептиХрани и ястияИсторияИзследванияСъставкиДиетиКлинични пътекиСпециалистиПроизводителиПсихологияФизиологияМикробиологияТестовеОрганизации